Prosvjetna zajednica pokrenula peticiju kojom se traži da Jakšić Stojanović ostane na čelu MPNI

"Prvi put nakon mnogo godina na čelu ovog resora je ministarka koja je, zajedno sa svojim timom, pokazala profesionalnost, znanje, volju, entuzijazam, snagu i odlučnost”

20678 pregleda 44 reakcija 42 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Prosvjetna zajednica pokrenula je peticiju kojom traži nastavak angažovanja ministarke prosvjete, nauke i inovacija Anđele Jakšić-Stojanović i njenog tima, koji bi mogao biti prekinut najavljenom rekonstrukcijom Vlade i političkom preraspodjelom resora.

Kako se navodi peticijom se traži nastavak intenzivno započetog i obećavajućeg procesa oporavka sistema obrazovanja koji su Jakšić Stojanović i njen tim pokrenuli od stupanja na čelo MPNI, prenosi portal Roditelji.me.

"Povodom najava rekonstrukcije Vlade i novih personalnih rešenja na čelu resora prosvjete, ovim putem izražavamo svoje nezadovoljstvo činjenicom da je prosvjeta još jednom planirana za najbanalnija politička potkusurivanja. Naime, prvi put nakon mnogo godina na čelu ovog resora je ministarka koja je, zajedno sa svojim timom, pokazala profesionalnost, znanje, volju, entuzijazam, snagu i odlučnost”, navode iz Prosvjetne zajednice.

Ističu da je za kratko vrijeme ovaj tim je uradio izuzetno mnogo - ministarka Jakšić Stojanović je obišla skoro sve škole u Crnoj Gori i upoznala se sa konkretnim stanjem u njima, na osnovu čega su sprovedene konkretne aktivnosti. Pokrenut je niz projekata, kako međunarodne saradnje tako i onih čiji je cilj obnavljanje infrastrukture i opreme u školama.

"Riješeni su i godinama nagomilavani problemi i, najvažnije, pokrenut je širok proces sveobuhvatnih reformi sistema obrazovanja. I tako, sve do trenutka dok sebični partijski hirovi, banalna politikantska kombinatorika i nezajažljivi kvazipolitički interesi ne obesmisle ovaj zaokret u sistemu obrazovanja", ocjenjuju iz Prosvjetne zajednice.

Bonus video: