Bolji uslovi za spasioce i brže reagovanje na pozive

Navodi se da je kontejner smješten u AD Marini Bar i to preduzeće je obezbijedilo lokaciju na kojoj je postavljen objekat UPSUL-a, koji će koristiti spasioci koji dežiraju 24 sata dnevno tokom čitave godine

1670 pregleda 0 komentar(a)
Spasioci ispred stambenog kontejnera, Foto: Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama
Spasioci ispred stambenog kontejnera, Foto: Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) nabavila je stambeni kontejner za potrebe Odsjeka za traganje i spašavanje na moru čime su, kako su kazali, radni uslovi spasilačkih jedinica podignuti na veći nivo, a reagovanje će biti brže i efikasnije.

Iz UPSUL-a su saopštili da je stambeni kontejner postavljen za boravak posade i smješaj SAR opreme.

Navodi se da je kontejner smješten u AD Marini Bar i to preduzeće je obezbijedilo lokaciju na kojoj je postavljen objekat UPSUL-a, koji će koristiti spasioci koji dežiraju 24 sata dnevno tokom čitave godine.

“Nabavkom ovog stambenog kontejnera, radni uslovi spasilačkih jedinica UPSUL podignuti su na veći nivo, a njihovo reagovanje na pozive za opasnost sa mora biće brži i efikasniji”, kaže se u saopštenju.

Iz UPSUL-a su istakli da je stambeni kontejner nabavljen u cilju unapređenja sistema Službe traganja i spašavanja na moru, a sredstva su obezbijeđena iz donacije Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV).

“Pored kontejnera, iz donacije ACV-a nabavljena je i specijalna oprema sa spasioce za boravak na moru koja ima visoke standarde zaštite od UV zračenja”, dodali su iz UPSUL-a.

Oni su naglasili da je nabaljena i SAR lutka, koja je u skladu sa IMO standardima za uvježbavanje spasilačkih timova, gdje Uprava ulaže u konstantnu obuku ljudstva kao ključan faktor za spremnost u hitnom reagovanju.

“USPUL će nastaviti da unapređuje opremu i uslove za traganje i spašavanje na moru, a sve u cilju brzog odgovora na pozive i podizanja bezjednosti plovidbe”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: