Nišić predala dužnost Gutiću: Borba za bolji i pravedniji sistem mora biti intenzivna

"Pokrenuli smo i sprovode se značajne i brojne aktivnosti za sveobuhvatnu reformu za rješavanje dugogodišnjih problema i unapređenje oblasti socijalne i dječje zaštite te penzionog sistema"

3296 pregleda 2 komentar(a)
Foto: mrs.gov.me
Foto: mrs.gov.me

Ministarka rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga, Naida Nišić predala je dužnost novoizabranom ministru socijalnog staranja, brige o porodici i demografiji Damiru Gutićem.

Sastanku su prisustvovali i direktori svih centara i ustanova iz oblasti socijalne zaštite kojom je nišić rukovodila od novembra do sada.

"Pokrenuli smo i sprovode se značajne i brojne aktivnosti za sveobuhvatnu reformu za rješavanje dugogodišnjih problema i unapređenje oblasti socijalne i dječje zaštite te penzionog sistema", saopštila je Nišić.

Dodala je da se u u skladu sa politikom Vlade, nada da će biti nastavljen posvećen rad u ovoj osjetljivoj i jednoj od najvažnijih oblasti na putu ostvarivanja socijalne pravde i jednakih mogućnosti za sve građane.

"Borba za bolji i pravedniji sistem mora biti intenzivna”, kazala je Nišić.

Gutić se zahvalio Nišić na inicijativi da se prvog radanog dana sastane sa čelnim ljudima ustanova socijalne i dječje zaštite. Dodao je da je siguran da će se dobra praksa djelovanja za dobrobit društva, države, a prije svega korisnika usluga, nastaviti kroz dalje unapređenje sistema i pomoć najosjetljivijim kategorijama društva.

Bonus video: