Vodovod Kolašin: Smanjiti potrošnju vode kako bi se izbjegle ili bar odložile restrikcije

Iz Vodovoda kazali da se najstrože zabranjuje svaka neracionalna potrošnja vode i njeno korišćenje za zalivanje poljoprivrednih, zelenih i drugih površina, pranje i zalivanje trotoara, pranje automobila i sl

6166 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Kolašinski Vodovod obavijestio je građane da je do problema u redovnom snabdijevanju vodom došlo uslijed visokih temperatura koje su tokom prethodnih dana zadesile teritoriju opštine i zbog značajnog povećanja potrošnje vode iz sistema gradskog vodovoda

"Redovnim obilaskom sistema i mjerenjem protoka utvrđeno je da je u pojedinim naseljima potrošnja višestruko povećana u odnosu na redovno stanje, što je dovelo do ugrožavanja funkcionisanja vodovodnog sistema i nestašice vode u pojedinim njegovim djelovima, odnosno naseljima", rekli su iz Vodovoda.

Apelovali su na potrošače da racionalno troše vodu, da smanje potrošnju i na taj način doprinesu stabilizaciji stanja kako bi se izbjegle ili bar odložile restrikcije.

"Najstrože se zabranjuje svaka neracionalna potrošnja vode, odnosno svako korišćenje vode za zalivanje poljoprivrednih, zelenih i drugih površina, pranje i zalivanje trotoara, pranje automobila i sl.. Protiv svih korisnika koji se ne budu pridržavali mjera štednje Vodovod i kanalizacija Kolašin će, u saradnji sa drugim nadležnim službama, preduzimati sve zakonom predviđene mjere, uključujući i isključenje sa vodovodne mreže", upozorili su iz Vodovoda.

Dodaju da se njihove nadležne službe nalaze na terenu i preduzimaju sve potrebne mjere da bi se sistem stabilizovao i obezbijedilo uredno i redovno vodosnabdijevanje.

Bonus video: