Milatović: Glavni grad mora izdvojiti više sredstava za adekvatnu opremu i poboljšanja materijalnog statusa vatrogasaca

Iz Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika Crne Gore je saopšteno da je povodom brojnih aktivnih požara proteklih sedmica i izazova sa kojima se suočavaju vatrogasci u zaštiti života građana i njihove imovine, Milatović obišao Službu zaštite i spašavanja Glavnog grada

12037 pregleda 19 komentar(a)
Milatović u posjeti  Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada, Foto: Kancelarija za odnose s javnošću predsjednika Crne Gore
Milatović u posjeti Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada, Foto: Kancelarija za odnose s javnošću predsjednika Crne Gore

U cilju jačanja Sistema zaštite i spašavanja Glavni grad mora izdvojiti više sredstava za nabavku adekvatne opreme i poboljšanja materijalnog statusa vatrogasaca, uz jačanje ljudstva koje u ovom momentu nedostaje, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Iz Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika Crne Gore je saopšteno da je povodom brojnih aktivnih požara proteklih sedmica i izazova sa kojima se suočavaju vatrogasci u zaštiti života građana i njihove imovine, Milatović obišao Službu zaštite i spašavanja Glavnog grada.

"Ovdje sam da kažem jedno veliko hvala u ime svih građana i građanki Crne Gore na njihovom radu, trudu i zalaganju u zaštiti ljudskih života i imovine. Takođe u jednom dobrom razgovoru imao sam prilike da se upoznam sa potrebama vatrogasne službe. U narednom periodu mislim da moramo značajnije da izdvajamo sredstva kako bismo ovu službu modernizovali. Predočili su mi brojne izazove sa kojima se dnevno suočavaju i mislim da kao društvo moramo dodatno imati sluha za sve potrebe koje naše vatrogasne službe imaju", poručio je Milatović.

U saopštenju se navodi da je sastanku sa rukovodstvom i zaposlenima Službe zaštite prisustvovao i zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević.

"Želim da se zahvalim predsjedniku Crne Gore na inicijativi da posjeti službu i da podršku svim njenim pripadnicima na čelu sa komandirom u ovim zaista teškim danima. Nekako se svi sjetimo službe tokom požarne sezone, kada su problemi sa kojima se suočavaju najveći, ali je naša obaveza da i nakon požarne sezone dodatno obratimo pažnju na njihov položaj. Hvala predsjedniku što je izrazio maksimalno raspoloženje da nam pomogne u narednom periodu u obezbjeđivanju određenih sredstava i kontakata kako bismo došli do što kvalitetnije opreme. Vjerujem da ćemo zajednički značajno doprinijeti uslovima rada ove službe", kazao je Rakčević.

U saopštenju piše i da je vršilac dužnosti komandira Zdravko Blečić upoznao Milatovića sa stanjem Službe, ocjenjujući da su izazovi brojni, od ljudskih do materijalnih resursa, ističući nabavku nove opreme i rješavanje stambenog pitanja za zaposlene kao najvažnije.

"Želio bih da zahvalim predsjedniku Jakovu Milatoviću, što je prvi put u istoriji da predsjednik Crne Gore posjeti lokalnu službu zaštite Podgorice, tako da je ovo jedna velika čast i zadovoljstvo, ali i obaveza i dodatni motiv za sve pripadnike naše službe da i u narednom periodu pružaju svoj maksimum kako bi naši građani bili bezbjedni. Mi ćemo uložiti dodatne napore i sve što treba da naši građani budu bezbjedni i sigurni i da u nekom svom optimumu radimo, kako bi čitav sistem zaštite i spašavanja funkcionisao na pravi način", kazao je Blečić.

Bonus video: