Šta je djetetu potrebno za bolju budućnost?

Obrazovanje po Cambridge Early Years planu i programu - globalna perspektiva kroz igru i učenje

21511 pregleda 0 komentar(a)
Foto: British Green Academy
Foto: British Green Academy

Djetetu su za bolju budućnost potrebni ljubav i podrška, kvalitetno obrazovanje koje razvija znanje i vještine, kao i sigurno i podsticajno okruženje koje omogućava razvoj samopouzdanja i socijalnih vještina. Važno je da mu se pruži prilika da razvija svoje talente i da se uči pravim vrijednostima. Sve ovo zajedno omogućava djetetu da izraste u srećnu i uspješnu osobu, spremnu za buduće izazove.

British Green Academy
foto: British Green Academy
British Green Academy
foto: British Green Academy
British Green Academy
foto: British Green Academy

Vrtić je najbolji start dječjeg obrazovanja jer pruža temelj za razvoj socijalnih, emocionalnih i kognitivnih vještina kroz igru i interakciju s vršnjacima. Zamislite predškolsku ustanovu koja se nalazi u Podgorici, koja djecu školuje po svjetski priznatom Cambridge programu. Mjesto u kojem cvjetaju radoznalost, kreativnost i inovativnost.

Dobrodošli u vrtić koji podstiče sva čula i čini da se djeca osjećaju srećno. U British Green Academy dijete je u centru pažnje. Glavni cilj je da se djeca pripreme da ostvare svoje potencijale u svijetu koji se stalno mijenja. Pažljivo istraženi vaspitno-obrazovni pristup osmišljen je tako da razvija ljubav prema cjeloživotnom učenju, kao radosnom, čudesnom putovanju, i da djecu nauči vještinama koje su neophodne za njihov napredak. To se postiže kroz rad u sljedećim glavnim oblastima razvoja djeteta: jezik i komunikacija, lični, socijalni i emocionalni razvoj, fizički razvoj, matematika, razumijevanje svijeta i kreativno izražavanje.

British Green Academy
foto: British Green Academy
British Green Academy
foto: British Green Academy
British Green Academy
foto: British Green Academy

Vidjeti djecu kako uče kroz praktičan rad i igru u duhu prijateljstva i saosjećajnosti, pratiti njihovo napredovanje iz dana u dan u svestrana ljudska bića i imati osjećaj radosti zbog toga što su dio dinamične zajednice, upravo je ono što čini suštinu British Green Academy.

Srazmjera od dva vaspitača na petnaestoro djece omogućava da svako dijete može dobiti posvećenost i punu pažnju. Ohrabrenje i motivacija ključni su elementi akademskog pristupa, podstičući ljubav prema učenju i entuzijazam za istraživanje koji se protežu i izvan učionice. Kroz ovaj program polaznici se inspirišu i osposobljavaju da napreduju istrajno ka cilju, sada i u budućnosti. British Green Academy ove godine upisuje djecu predškolskog uzrasta od 2 do 5 godina, a sljedeće godine otvara vrata polaznicima osnovne škole.

British Green Academy
foto: British Green Academy
British Green Academy
foto: British Green Academy
British Green Academy
foto: British Green Academy

Kroz interaktivan pristup sadržajima i praktičnim aktivnostima, ovaj vrtić njeguje duboku povezanost sa životnom sredinom i usmjerava djecu ka ponašanju koje je u skladu sa principima održivog razvoja. Smješten u prekrasnom prirodnom okruženju, on djeci pruža miran, inspirativan i bezbjedan ambijent za učenje u Zagoriču, na svega 5 minuta od centra Podgorice. U British Green Academy, sa ponosom se izvodi prestižni Cambridge program na engleskom jeziku, koji polaznike povezuje sa globalnom zajednicom od preko 10.000 škola u preko 160 zemalja. Ovakav put učenja i razvoja podstiče djecu na sticanje globalnih pogleda, pripremajući ih za uspjeh u modernom svijetu koji se ubrzano mijenja.

British Green Academy je jedinstvena po mnogo čemu. To je istinski internacionalna škola koja njeguje raznolikost i multikulturalizam. U British Green Academy učenici se osjećaju kao kod kuće – svaki član osoblja dobro poznaje svako dijete.

Znak posvećenosti porodicama učenika je i činjenica da je vrtić otvoren 12 mjeseci u godini. Ljeti i zimi u obliku kampova sa mnogobrojnim radionicama. U British Green Academy su sreća djeteta i osjećaj pripadnosti ključni pokazatelji uspješne integracije, zbog čega se nudi besplatna probna sedmica za sve nove polaznike.

Vrtić je otvoren od 1. avgusta i upis je u toku. Kontaktirajte British Green Academy i zakažite sastanak putem emaila: reception@britishgreenacademy.me ili putem telefona: +382 67 152 821. Dan otvorenih vrata, sa brojnim zabavnim interaktivnim aktivnostima, biće organizovan 22. avgusta u 18:00 sati. Dođite u posjetu da se informišete i osjetite duh vesele dječije igre!