Srzentić obećao: Kambodža dobija vodu za godinu i po

Srzentić je istakao da je zahtjev mještana opravdan i da Opština svim građanima treba da obezbijedi vodu, bez obzira na političko opredjeljenje
95 pregleda 3 komentar(a)
mještani Kambodže, Foto: Radomir Petrić
mještani Kambodže, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 18.07.2017. 16:40h

Mještani barskog naselja Kambodža mogu da očekuju da će za godinu ili godinu i po dobiti vodu.

To je juče kazao predstavnik mještana Reka Ličina, nakon protesta mještana ispred Opštine i i razgovora sa gradonačelnikom Zoranom Srzentićem.

Mještani naselja Sveti Ivan, odnosno Kambodže kako ga još zovu Barani, okupili su se juče ispred Opštine u znak protesta što godinama nemaju vodu, iako trasa Regionalnog vodovoda prolazi na nepunih 300 metara.

Srzentić je istakao da je zahtjev mještana opravdan i da Opština svim građanima treba da obezbijedi vodu, bez obzira na političko opredjeljenje.

“Procijenili smo da prije izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda iza Volujice prvo treba da napravimo vodovodnu mrežu, a onda postrojenja. Da smo 15,5 miliona eura iz kredita KfW banke utrošili za ovo postrojenje, mi bismo imali problem daljeg finansiranja mreže, i zato mi danas možemo biti optimisti sa ovom pričom. Da nije ovog, morali bismo čekati DUP, pa da vi onda prvo platite komunalije”, kazao je Srzentić mještanima u sali SO Bar.

Na skupu je ukazano i da do kraja ove godine lokalne vlasti imaju na raspolaganju tri i po miliona eura po osnovu kredita KfW banke.

Srzentić je ocijenio da prvo treba uraditi novi katastar podloga, jer sadašnje za taj dio Opštine nisu ažurirane, a da potom slijedi donošenje odluke o izgradnji objekta od lokalnog javnog interesa:

“A nakon toga izrada glavnog projekta”.

Na početku protesta, ispred ulaza u Opštinu, mještani su istakli transparente sa protestnim porukama.

Ličina je ocijenio da je stanje u naselju neodrživo i da će mještani zaoštriti proteste u slučaju da se ne počne rješavanje problema. Učesnici protesta su isticali da su danas u Baru građani ne drugog, već trećeg reda.

“Zadovoljan sam razgovorom sa Srzentićem i njegovim saradnicima, izvukli smo dosta pozitivnog i očekujem da za godinu do godinu i po popijemo čašu čiste vode”, kazao je Ličina.

Bonus video: