Nikšić: U Ozrinićima izbio veći požar, izgorjele livade i okolno zemljište, kuće spašene

Prema riječima komandira smjene Vatrogasno-spasilačke jedinice Nikšić Bojana Bijelovića, u 11:40 časova im je javljano da gori livada u Pac polju, u Ozrinićima

23464 pregleda 84 reakcija 2 komentar(a)
Površina zahvaćena požarom, Foto: Služba zaštite i spašavanja Nikšić
Površina zahvaćena požarom, Foto: Služba zaštite i spašavanja Nikšić
Ažurirano: 26.08.2024. 17:25h

U nikšićkom naselju Ozrinići izbio je veći požar, ali je brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno njegove širenje.

Tom prilikom je izgorjela velika površina livada i okolnog zemljišta, ali je sačuvano na desetine kuća i pomoćnih objekata.

Prema riječima komandira smjene Vatrogasno-spasilačke jedinice Nikšić Bojana Bijelovića, u 11:40 časova im je javljano da gori livada u Pac polju, u Ozrinićima.

"Izašli smo sa jednim vozilom, ali vjetar je uticao na to da se požar velikom brzinom širio tako da je došlo pet vatrogasnih vozila i tridesetak vatrogasaca. Požar je ušao u naselje i bilo je ugroženo na desetine i desetine kuća i drugih objekata", kazao je Bijelović.

Bijelović
Bijelovićfoto: Svetlana Mandić

Dodatni problem im je predstavljalo i to što vatra zahvatila dvorište gdje se nalazio magacinski prostor i gdje je bilo dosta guma.

"Gorjele su gume i taj požar smo ugasili poslije tridesetak minuta. Sa vatrenom stihijom u Ozrinićima smo se borili do 15:20 časova. Sada je požar stavljen pod kontrolom i ne može se širiti. Izgorjelo je na hiljade kvadrata livada. U pitanju su nekošene livade, zapuštena imanja, imamo i izgorjelih stabala. Sreća je da smo spasili tolike kuće i objekte", kazao je Bijelović.

VIDEO: Služba zaštite i spašavanja Nikšić

Bonus video: