Konkurs u trećem roku upisa na UCG početkom iduće sedmice

Iz UCG su podsjetili kandidate koji su primljeni u prvom i drugom roku da je potpisivanje ugovora o studiranju poslednji korak upisa na Univerzitet

4463 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Univerzitet Crne Gore
Foto: Univerzitet Crne Gore

Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore (UCG) u trećem upisnom roku, za studijsku 2024/25. godinu, biće raspisan početkom naredne sedmice.

Iz UCG su saopštili da će konkurs biti objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu Univerziteta - www.ucg.ac.me.

“UCG organizuje elektronsko prijavljivanje na predmetni konkurs u skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI). Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice”, kaže se u saopštenju.

Iz UCG su podsjetili kandidate koji su primljeni u prvom i drugom roku da je potpisivanje ugovora o studiranju poslednji korak upisa na Univerzitet.

“Pored mogućnosti potpisivanja putem elektronske lične karte, dostupne od prošle godine, ove godine je studentima na raspolaganju i dodatna opcija koju je omogućio Crnogorski Telekom besplatnim promo paketom eTrust”, navodi se u saopštenju.

Iz Univerziteta su rekli da ugovor o studiranju budući studenti potpisuju elektronski, nakon završetka procedure upisa, u studentskoj službi fakulteta, ili akademije na kojoj su aplicirali.

“Nakon prijema studenta, na portalu e-Upis (upisi.edu.me) dostupna je elektronska verzija njihovog ugovora o studiranju, koju studenti mogu elektronski potpisati i postaviti na e-Upis sajt”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je usluga elektronskog potpisivanja ugovora o studiranju razvijena prošle godine u okviru projekta "E-usluge kao odgovor na Covid-19", koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa MPNI i Ministarstvom javne uprave.

“Cilj projekta je podsticanje mladih na korišćenje digitalnih servisa u interakciji sa institucijama, bez čekanja u redovima i prikupljanja dokumenata”, rekli su iz UCG.

Bonus video: