Kadić: Izgradnja škola ključni prioritet, sigurnost djece mora biti na prvom mjestu

Jedan od ključnih prioriteta Pokreta Naprijed biće i povećanje plata prosvjetnim radnicima, kazao je kandidat te liste za gradonačelnika Podgorice

4660 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Pokret Naprijed
Foto: Pokret Naprijed

Vuk Kadić, kandidat Pokreta Naprijed za gradonačelnika Podgorice, kazao je da se zalažu za kontinuirano poboljšanje uslova obrazovanja u glavnom gradu i Crnoj Gori.

"Naša vizija je Podgorica sa savremenim školama koje zadovoljavaju sve potrebe naših učenika, kako u pogledu kvaliteta obrazovanja, tako i u pogledu bezbjednosti. U našem programu, izgradnja novih škola predstavlja ključni prioritet, kako bismo smanjili prenatrpanost postojećih obrazovnih ustanova i omogućili svakom djetetu kvalitetno obrazovanje u zdravom okruženju, saopštio je on.

Dodaje da, osim unapređenja obrazovne infrastrukture, insistiraju na poboljšanju bezbjednosti u blizini škola.

"Sigurnost naših najmlađih mora biti na prvom mjestu. Zato se zalažemo za hitnu ugradnju kamera za kontrolu saobraćaja u svim zonama oko škola, kao i postavljanje ležećih policajaca na ključnim raskrsnicama i ulicama. Ovi koraci su neophodni kako bismo smanjili brzinu saobraćaja i povećali pažnju vozača u blizini škola, čime bismo osigurali da naša djeca sigurno dolaze do svojih učionica i vraćaju se kućama", kazao je Kadić.

Naveo je da će, pored tih mjera, jedan od ključnih prioriteta Pokreta Naprijed biti povećanje plata prosvjetnim radnicima.

"Svjesni smo da su prosvjetni radnici stubovi našeg obrazovnog sistema i da kvalitet obrazovanja direktno zavisi od njihovog zalaganja i motivacije. Povećanje plata je neophodno kako bi se njihov trud i posvećenost adekvatno nagradili, te kako bi se stvorili uslovi za dalji profesionalni razvoj i motivaciju da i dalje daju svoj maksimum u radu sa djecom", rekao je Kadić.

Poručio je da djeca zaslužuju najbolje, a da je Pokret Naprijed tu da se za to bori. "Naprijed za bolju budućnost naše djece i grada", zaključio je Kadić.

Bonus video: