Kovačević: Uginule krave biće danas uklonjene iz Župe nikšićke

Poslanica Demokratske partije socijalista Sonja Milatović zatražila je da se utvrdi odgovornost za incident zbog kojeg mještani danas strahuju za svoje zdravlje

11602 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Marko Kovačević, Foto: Luka Zeković
Marko Kovačević, Foto: Luka Zeković

Opština Nikšić naredila je da se uginule zaražene krave, koje su zakopane u Župi nikšićkoj, uklone sa te pozicije i da se nađe druga adekvatna lokacija, saopštio je predsjednik lokalne samouprave i poslanik u Skupštini Crne Gore, Marko Kovačević.

Poslanica Demokratske partije socijalista Sonja Milatović kazala je, tokom današnjem skupštinskog zasijedanja, da je lokalno komunalno preduzeće u Župi zakopalo 50 krava koje su uginule usled zaraze kju groznicom i zatražila da se utvrdi odgovornost za incident zbog kojeg mještani danas strahuju za svoje zdravlje.

Kovačević je rekao da su lokalne službe reagovale neadekvatno i da će to danas biti ispravljeno.

„Čim su nas obavijestili o tome, naredili smo da se uklone sa te pozicije i da se odredi druga adekvatna lokacija“, kazao je Kovačević.

On je rekao da je u pitnaju bio nesporazum i da su, zbog hitnosti situacije, stari radnici Komunalnog upotrijebili prakse iz prošlosti, a koje nijesu bile dobre.

„Mi smo reagovali i ispravili našu grešku, a ispitaćemo i vidjeti ko je i kako tamo u prošlosti odlagao isti taj otpad“, rekao je Kovačević.

Uginule životinje su, prema navodima nevladinih organizacije, zakopane u mjestu Bunić, koje se nalazi na oko 20 metara od glavne saobraćajnice koja vodi do župskih naselja Oblatno, Zagrad, i na samo stotinu metara od Liverovićkog jezera.

Bonus video: