Dom zdravlja Glavnog grada: Dodatni termini za vakcinaciju djece 14. i 15. septembar

"Pravovremenom vakcinacijom štitite svoju djecu od morbila, zaušaka, rubele, difterije, pertusisa, dječije paralize, invazivnih oboljenja koje izaziva hemofilus infulunece tip b, tetanusa, hepatitisa B i drugih", navodi se u saopštenju

4032 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dom zdravlja Glavnog grada
Foto: Dom zdravlja Glavnog grada

Dodatni termini za vakcinaciju djece planirani su za dane 14. i 15. septembar u zdravstvenom objektu Stara Varoš – Pobrežje u terminu od 9h do 13h, saopšteno je iz Doma zdravlja Glavnog grada.

"Pravovremenom vakcinacijom štitite svoju djecu od morbila, zaušaka, rubele, difterije, pertusisa, dječije paralize, invazivnih oboljenja koje izaziva hemofilus infulunece tip b, tetanusa, hepatitisa B i drugih.

S obzirom na to da je školska godina počela i da su mališani započeli boravak u predškolskim ustanovama, apelujemo na sve roditelje da obrate pažnju na značaj imunizacije,kako bi se obezbijedila sigurnost u kolektivnom okruženju, zbog epidemiloškog značaja, apel je na statusu imunizacije sa vakcinama koje sadrže komponente protiv difterije, tetnusa, pertusisa, morbila, zuški i rubele", navodi se u saopštenju.

Iz Doma zdravlja Glavnog grada zamolili su roditelje i staratelje čija djeca nisu uredno vakcinisana po kalendaru obaveznih imunizacija da za dane vikenda iskoriste mogućnost i bez prethodnog zakazivanja vakcinišu svoju djecu.

Bonus video: