DPS Nikšić: Drašković da podnese ostavku

"Najbolji primjer funkcionisanja odnosno nefunkcionisanja, rada odnosno nerada lokalne uprave Nikšića je situacija u JP Sportski centar, u okviru kojeg je i olimpijski bazen, koji je u dvije posljednje godine u funkciji bio dva mjeseca"

7871 pregleda 12 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić pozvao je direktora nikšićkog Sportskog centra, Boška Draškovića da podnese ostavku jer je gradski bazen rza dvije godine radio samo dva mjeseca.

"Najbolji primjer funkcionisanja odnosno nefunkcionisanja, rada odnosno nerada lokalne uprave Nikšića je situacija u JP Sportski centar, u okviru kojeg je i olimpijski bazen, koji je u dvije posljednje godine u funkciji bio dva mjeseca. Nesposobna uprava nije u stanju osposobiti bazen i obezbijediti rekreativcima i mladim sportistima da svoje aktivnosti realizuju u nikšićkom bazenu, kako su i navikli. Nedostatak ovog sadržaja uslovio je da mladi talenti odustaju od plivačkog i vaterpolo sporta, jer vlast u njihovom gradu ne zna da riješi problem, a oni su prinuđeni da idu u klubove van Nikšića ili potpuno napuste ove sportove", navodi se u saopštenju DPS Nikšić.

Dodaju da je to nemjerljiv gubitak za nikšićki sport.

"A šta znači za mladog sportistu odustajanje od svojih snova i karijere to vlastodrsci u gradu pod Trebjesom ne mogu ni razumjeti, jer ne žele, jer ih ne interesuje ili se ne umiju izboriti sa problemima. Kažu čekaju rebalans budžeta da bi riješili problem, al’ im rebalans ne treba kad zapošljavaju članove porodice, kumove, kada za potrebe snimanja serija ekipama iz susjedne nam države plaćaju smještaj u iznosu od po nekolike stotine hiljada?! Ne treba rebalans ni za druge nepotrebne aktivnosti, tada se sredstva alociraju sa stavke na stavku, al’ za djecu i njihove sportske snove nema novca, bez rebalansa. Toliko o prioritetima aktuelne vlasti u Nikšiću, a možda će direkrtor JP Sportski centar i za ovo reći da izvještaj laže, al’ ne lažu građani Nikšića koji se samoorganizuju kako bi im se dali odgovori i kako bi bazen opet funkcionisao".

Iz nikšićkog DPS-a navode da je "ovoj vlasti doći kraj", a da će bazen u Nikšiću opet raditi.

"I u njemu ponovo stasavati neke nove zlatne ajkule, čija ljubav prema državi i požrtvovanost za pobjede Crne Gore najviše i bole one koji danas odlučuju o sudbini mladih sportista, jer bazen su zaključali", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: