Komunalno preduzeće Tivat organizovalo novu akciju: Prikupljanje elektronskog i električnog otpada

“Cilj nam je da sakupimo što više odbačenih računara i računarske opreme, baterija, akumulatora, monitora, televizora, štampača, skenera, tonera za štampače, mobilnih telefona, punjača, sitnih kućanskih aparata i drugih sličnih uređaja”, saopštili su iz Komunalnog

2900 pregleda 1 komentar(a)
Sve više elektronskog otpada, Foto: Komunalno preduzeće
Sve više elektronskog otpada, Foto: Komunalno preduzeće

Komunalno preduzeće Tivat i ove godine je organizovalo akciju sakupljanja elektronskog i električnog otpada.

Sakupljanje se vrši do 23. septembra, saopštili su juče iz ove opštinske firme, dodajući da su građanima i privredi na raspolaganju svakodnevno u vremenu od 8 do 18 časova za prihvat ove vrste otpada. Svoj elektronski otpad pojedinci ili kompanije mogu da donesu u magacinski prostor Komunalnog u Velikom gradskom parku ili preko puta aerodroma na prostoru poljoprivrednog dobra Montepranzo-Bokaprodukt gdje je smješten vozni park Komunalnog preduzeća.

Ovo je inače, već šesti put da se u Tivtu organizuje akcija za prikupljanje elektronskog i električnog otpada koji se zbog svojih specifičnosti zvanično tretira kao opasan otpad.

“Cilj nam je da sakupimo što više odbačenih računara i računarske opreme, baterija, akumulatora, monitora, televizora, štampača, skenera, tonera za štampače, mobilnih telefona, punjača, sitnih kućanskih aparata i drugih sličnih uređaja”, saopštili su iz Komunalnog.

Ovo preduzeće u redovnim akcijama koje priređuje na jesen svake godine prikupi po nekoliko tona elektronskog i električnog otpada, koji se onda dalje propisno tretira kod ovlašćenih subjekata u skladu sa zakonom.

Bonus video: