Dapčević: Kako određeni ljekari zarađuju enormne cifre, dok su drugi na ivici pristojne egzistencije

Kandidatkinja za odbornicu Crnogorske građanske akcije se pita i da li su rad i zalaganje dovoljni ili je nephodno da se bude politički podoban i blizak menadžmentu.

4267 pregleda 44 reakcija 6 komentar(a)
Milena Dapčević, Foto: Crnogorska građanska akcija
Milena Dapčević, Foto: Crnogorska građanska akcija

Po društvenim mrežama se već neko vrijeme plasiraju informacije o platama zapošljenih u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG). Da li je neko objasnio građanima kako je moguće da određeni ljekari zarađuju enormne cifre, dok su drugi doktori istog ranga na ivici pristojne egzistencije, pita se Milena Dapčević, kandidatkinja za odbornicu Crnogorske građanske akcije na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici.

"Da li neko može da objasni činjenicu da glavna medicinska sestra ima veću platu od ljekara subspecijaliste? Zašto se menadžment KCCG nije oglasio na ovu temu? Bili bi korisno da svi zapošljeni u ovoj ustanovi dobiju od menadžmenta uputstva na koji način se zarađuje plata od 5000 eura mjesečno?", navodi ona u saopštenju koje je dostavila medijima.

Dapčević se pita i da li su rad i zalaganje dovoljni ili je nephodno da se bude politički podoban i blizak menadžmentu.

"Radićemo na transparentnosti i depolitizaciji Javnih ustanova. U akciju! Budi svoj! Biraj CGA! Biraj broj 12!", zaključila je ona.

Bonus video: