Nikšić: Klub OSI "Social club Adapt" ugostio predstavnike Evropske komisije, UNDP-a i Opštine

Kako se u saopštenju za javnost navodi posjeta je organizovana s ciljem informisanja o projektima "Social club Adapt"i "Adapt to empower" koje je NVO "Mozaik" iz Nikšića realizovala kroz RELOAD program, s fokusom na aktivnosti usmjerene na unapređenje kvaliteta života OSI

4064 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NVO Mozaik
Foto: NVO Mozaik

Društveni klub za osobe s invaliditetom "Social club Adapt" iz Nikšića ugostio je predstavnike Evropske komisije, UNDP-a i Opštine Nikšić u okviru zvanične posjete posvećene procjeni i podršci projektima koji doprinose socijalizaciji i osnaživanju osoba s invaliditetom (OSI).

Delegacija se sastojala od predstavnice Evropske komisije Enrice Chiozze, predstavnika UNDP-a, Dženane Šćekić i Luke Kostića, kao i predstavnica Opštine Nikšić, Jelene Šekarić i Milijane Kovač iz Sekretarijata za investicije i projekte.

Kako se u saopštenju za javnost navodi posjeta je organizovana s ciljem informisanja o projektima "Social club Adapt"i "Adapt to empower" koje je NVO "Mozaik" iz Nikšića realizovala kroz RELOAD program, s fokusom na aktivnosti usmjerene na unapređenje kvaliteta života OSI.

OSI
foto: NVO Mozaik

"Tokom prezentacije projekata, Blagoje Šturanović, izvršni direktor NVO 'Mozaik' je predstavio niz uspješno realizovanih aktivnosti, uključujući kreativno – umjetničke radionice, psihološku podršku, pravnu podršku i niz drugih aktivnosti i neformalnih druženja u društvenom klubu, koji su značajno doprinijeli socijalnoj inkluziji i jačanju kapaciteta članova kluba. Poslije prezentacije, uslijedila je konstruktivna diskusija u kojoj su se uključili i članovi kluba. Istaknuta je i važnost podrške Opštine Nikšić i pohvaljeni zajednički napori NVO 'Mozaik' u stvaranju prostora i okruženja u kojem se osjećaju prihvaćeno i osnaženo", stoji u saopštenju za javnost.

Kako se navodi, predstavnici delegacije su izrazili zadovoljstvo viđenim i istakli značaj ovakvih projekata koji pozitivno utiču na lokalnu zajednicu. Pohvalili su partnerski pristup Opštine Nikšić, koja kroz saradnju s organizacijama civilnog društva, kontinuirano doprinosi stvaranju jednakih mogućnosti za sve svoje građane.

OSI
foto: NVO Mozaik

"NVO 'Mozaik' će u okviru društvenog kluba nastaviti s realizacijom aktivnosti koje doprinose jačanju zajednice, uz podršku svih partnera, i pozivaju sve zainteresovane da se pridruže u kreiranju inkluzivnijeg društva", zaključuje se u saopštenju

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program se realizuje u partnerstvu sa 14 lokalnih samouprava, u okviru pet klastera među kojima je i klaster "Zajedno Nikšić i Plužine".

Bonus video: