Peruničić: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima, ničim izazvana pominje agrokooperativu 'PTK'

"Apsurdna je tvrdnja da agrokooperativa pokušava da prisvoji nešto što je već njeno. Na žalost, svo to vrijeme suočeni smo sa opstrukcijama i ignorisanjem čak i pravosnažnih sudskih presuda, od strane ranije Uprave za šume, a sadašnje Uprave za gazdovanje šumama i lovištima"

3147 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Miljana Kljajić
Ilustracija, Foto: Miljana Kljajić

Direktor agrokooperativa "PTK" Goran Peruničić saopštio je da Uprava za gazdovanje šumama i lovištima, "ničim izazvana, u svome saopštenju pominje agrokooperativu 'PTK' kao grupu ljudi koja pokušava da zloupotrebama prisvoji ono što im nikad nije pripadalo, dok se Uprava i menadžment bore da hiljade hektara šume ne pređe u njihove ruke".

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima saopštila je da je inženjer doznačar M.G. uz Područne jedinice Berane suspendovan zbog propusta u radu i sumnje da je na zahtjev zadruge „Agrokooperative“ PTK Podgorica izvršio doznaku na državnim šumama i spornim površinama.

"Radi javnosti, imovina koju Uprava pominje već je u zakonitom postupku upisana na agrokooperativu, o čemu svjedoči niz dokumenata izdatih od nadležnih državnih organa, kao i niz sudskih odluka, privremenih mjera i pravosnažnih presuda, kojima je agrokooperativa u prethodnim, čak i decenijama, branila i dalje brani svoju imovinu od zloupotreba, isključivo pravnim mehanizmima. Apsurdna je tvrdnja da agrokooperativa pokušava da prisvoji nešto što je već njeno. Na žalost, svo to vrijeme suočeni smo sa opstrukcijama i ignorisanjem čak i pravosnažnih sudskih presuda, od strane ranije Uprave za šume, a sadašnje Uprave za gazdovanje šumama i lovištima", naveo je Peruničić.

On je dodao da je sadašnji menadžment Uprave "relativno kratko vrijeme na toj poziciji", te da žele vjeruju da se u ovom slučaju ne radi o zloj namjeri, već o pogrešnoj informisanosti i brzopletosti.

"A što se tiče zloupotreba, ko ih je, kako i na čiju štetu činio, o tome će svakako u narednom periodu odlučivati za to nadležni državni organi. Agrokooperativa je u tom pravcu već preduzela određene pravne korake, ali štiteći i vjerujući u dignitet institucija nismo se do sada oglašavali u javnosti, međutim, poslije ovakvog saopštenja Uprave i mi se pitamo da li smo pogriješili i da li smo trebali ranije upoznati javnost sa problemima u kojima se nalazimo zbog nepostupanja institucija, jer se i pomenuto saopštenje Uprave za gazdovanje šumama i lovištima može smatrati vrstom pritiska na donosioce odluka", zaključio je Peruničić.

Bonus video: