Ćulafić sa ekološkim inspektorima: Podrška u unapređenju zaštite životne sredine i efikasnijem sprovođenju zakona

Ministar je istakao važnost angažmana inspektora u očuvanju ekoloških standarda i zaštite životne sredine

3632 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MERS
Foto: MERS

Ministarstvo ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera spremno je pružiti svu potrebnu podršku kako bi se unaprijedila zaštita životne sredine i osiguralo efikasnije sprovođenje zakona, kazao je resorni ministar Damjan Ćulafić.

On je održao sastanak sa ekološkim inspektorima koji su nedavno prešli pod nadležnost tog ministarstva. Ćulafić je istakao važnost njihovog angažmana u očuvanju ekoloških standarda i zaštite životne sredine.

"Tokom sastanka, ekološki inspektori su iznijeli niz problema sa kojima se suočavaju na terenu, kao i izazove u vezi sa sprovođenjem ekoloških propisa. Oni su izrazili zadovoljstvo što su sada pod okriljem Ministarstva, jer vjeruju da će zajedničkim radom i koordinacijom moći da efikasnije rješavaju nagomilane probleme", saopštilo je ministarstvo.

Razgovaralo se o tekućim problemima i prioritetima, kao i o unapređenju tehničke opremljenosti inspekcijskih službi, kako bi njihov rad bio što djelotvorniji.

"Sastanku je prisustvovalo sedam inspektora i jedan savjetnik, a fokus je bio na boljoj organizaciji, poboljšanju međusobne saradnje i stvaranju optimalnih uslova za rad inspekcija", piše u saopštenju.

Bonus video: