Sa brada Gorica uklonjeno oko 30 metara kubnih opožarenih stabala

Ovo je jedna u nizu akcija koje su se od početka ove godine organizovale na uklanjanju biljnog otpada sa Gorice. Tokom svih njih sakupljeno je i odveženo skoro 1.500 metara kubnih otpada

3554 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AUZP
Foto: AUZP

U velikoj volonterskoj akciji sa brda Gorica danas su uklanjana opožarena stabla koja su stradala tokom požara u julu mjesecu na prostoru iznad Atinske ulice.

Akciju je organizovao Glavni grad, a u njoj su učestvovali zaposleni iz skoro svih sekretarijata i preduzeća koja su dio Glavnog grada.

Akciji se odazvao i veliki broj volontera, a u mnoga djeca su se trudila da daju svoj doprinos.

vewq
foto: AUZP

Tokom trosatne akcije sakupljeno je oko 30 metara kubnih opožarenih stabala.

"Pripremne radnje su realizovane tokom prethodne dvije sedmice", kazala je direktorica Agencije za upravljanje zaštićenim područjima (AUZP) Podgorice Jasna Gajević.

vewq
foto: AUZP

"Teren koji se danas čistio je udaljen od glavne staze pa je prethodno probijen koridor kako bi se mogao napraviti ljudski lanac i lakše iznijeti otpad. U okviru priprema kolege iz Službe zaštite i spašavanja i Zelenila su, uz našu koordinaciju, pošegali opožarena stabla. Teren je izuzetno kamenit i samo zahvaljujući izuzetnoj pripremi i još boljoj organizaciji događaja nije bilo ni najmanje povrede, ni najsitnijeg incidenta. Izuzetno smo zahvalni Gradskom menadžeru, Zelenilu, Službi zaštite i spasavanja, Čistoći, Deponiji na pruženoj logistici od početka priprema, a kolegama iz brojnih sekretarijata, Parking servisa i drugih gradskih preduzećima na masovnom prisustvu. Posebnu zahvalnost dugujemo volonterima", rekla je Gajević.

vewq
foto: AUZP

Ovo je jedna u nizu akcija koje su se od početka ove godine organizovale na uklanjanju biljnog otpada sa Gorice. Tokom svih njih sakupljeno je i odveženo skoro 1.500 metara kubnih otpada. Aktivnosti će se nastaviti i ubuduće.

Bonus video: