Davor Gobac: Rock and roll i stripovi su neraskidivo vezani

"U Herceg Novom nismo svirali nikada i baš mi je drago da ćemo gostovati kod vas, a publika može očekivati odličan rock and roll koncert koji će biti neki presjek naše karijere“, kazao je frontmen grupe Psihomodo pop, Davor Gobac
67 pregleda 0 komentar(a)
Psihomodo pop
Psihomodo pop
Ažurirano: 31.03.2017. 09:11h

Pank strip vikend – Anarchy in HN, koji će Hercegnovski strip festival(HSF) organizovati od 7. do 9. aprila na više lokacija u Herceg Novom, počeće koncertom najpoznatije pank grupe sa ovih prostora - zagrebačkog Psihomodo popa.

Koncert i zvanično otvaranje Pank strip vikenda biće u petak 7. aprila ispred ili u slučaju kiše, u Domu kulture Đenović.

"U Herceg Novom nismo svirali nikada i baš mi je drago da ćemo gostovati kod vas, a publika može očekivati odličan rock and roll koncert koji će biti neki presjek naše karijere“, kazao je frontmen grupe Psihomodo pop, Davor Gobac.

Ulaz na koncert, kao i na sve programe u okviru strip vikenda, biće slobodan, a poznati zagrebački bend nastupa poslije zvaničnog otvaranja zakazanog za 21 sat i svirke predgrupa Hunting Souls, Podosti i Fast woman and slow horses kojima će se pridružiti i italijanski strip autor i muzičar Walter Trono.

Gobac kaže da je njegovsa velika ljubav i slikanje. Imao je desetak izložbi, a čersto izlaže u Hrvatskoj . Prvu veliku samostalnu izložbu imao je 1998. godine u zagrebačkoj galeriji Klovićevi dvori. Kaže da originale ne prodaje, nego ih poklanja dobrim prijateljima.

,,Meni su stripovi užasno bitni jer volim da crtam i odrastao sam na stripovima, prvo na slikovnicama, pa Tom i Džeri, pa Diznijevi junaci, preko Lunov Magnus stripa i Zlatne serije sve do underground stripova, pa čak i umjetničkih. Mislim da je strip vrlo važna pojava u modernoj umjetnosti, iako je u posljednje vrijeme malo pod navalom kompjutera i digitalije, ali mislim da će uvijek ostati prisutan ili se bar nadam tome”, kazao je Gobac.

Ima kultnih stripova koji su vezani uz pank uz rokenrol, poput recimo Freak Brothers. To je legendarni strip, to je ono epohalno i uopšte strip je uvijek bio usko vezan uz rokenrol i užasno bitan izvor ideja i izvor nekakvog imidža i mnogi su omoti rokenrola i panka sadržavali stripove. Mislim da je to jedna neraskidiva veza i ja osobno stripove obožavam - long live strip“, kaže Gobac .

Bonus video: