Nikšić: Studenti Fakulteta za sport dobili predmet Zdravi stilovi života

„Terenska nastava podrazumjeva obilazak institucija i organizacija koje su usko povezane sa zdravim stilovima života“, objasnila je mr Marina Vukotić, koja je zadužena za terenski dio nastave
110 pregleda 1 komentar(a)
studenti fakulteta za sport, Foto: Svetlana Mandić
studenti fakulteta za sport, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 08.03.2017. 17:19h

Od ove godine na nikšićkom Fakultetu za sport studenti druge godine sa studijskog programa fizička kultura izučavaju predmet zdravi stilovi života. Pored teorijskih predavanja student imaju i terensku nastavu sa ciljem da im se približe svi aspekti zdravih stilova života.

„Terenska nastava podrazumjeva obilazak institucija i organizacija koje su usko povezane sa zdravim stilovima života“, objasnila je mr Marina Vukotić, koja je zadužena za terenski dio nastave.

Ordinacija „Balans“, kojom rukovodi dr Biljana Savić, ugostila je studente Fakulteta za sport u sklopu pomenute terenske nastave. Savić je studente upoznala sa dijagnostikom sa kojom ordinacija raspolaže, prenijela im neka svoja iskustva, a takođe izvršila i određena testiranja.

„Sport i fizička aktivnost imaju važnu ulogu u svim područjima ljudskog života. Fizička aktivnost pozitivno utiče na usvajanje zdravog načina života, unapređuje zdravlje i kvalitet života, a redovna fižička aktivnost jedan je od ključnih faktora za zdrav život. Pozitivni aspekti fizičke aktivnosti su unapređenje zdravlja i kvaliteta života i smanjenje rizika od hroničnih bolesti“, istakla je Vukotić.

Bonus video: