Pavićević zaradio više od profesora

U Senatu mjesečno dobijao 107 eura, u Studentskom parlamentu po 99, Ministarstvo i Glavni grad mu uplatili 500
299 pregleda 19 komentar(a)
Milo Đukanović, Miloš Pavićević, Radmila Vojvodić, Foto: Luka Zeković
Milo Đukanović, Miloš Pavićević, Radmila Vojvodić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.02.2017. 18:57h

Bivši predsjednik Studentskog parlamenta Miloš Pavićević zaradio je prošle godine preko 8.300 eura, a toliko prosječno zaradi i redovni profesor na Univerzitetu Crne Gore.

Ova cifra biće značajno veća kad mu UCG isplati osmomjesečnu zaradu za vršenje dužnosti direktora preduzeća "Univerzitetski sportski i kulturni centar" d.o.o., koje je u vlasništvu Univerziteta.

Poređenja radi, redovni profesor na UCG, koji da bi bio izabran u to zvanje mora imati doktorat i objavljene naučne radove, po aktuelnom Kolektivnom ugovoru prima otprilike 850 eura.

Pavićević je, pokazuju podaci iz izvještaja o imovini i prihodima, kao član Senata UCG zarađivao 107 eura mjesečno, dok je za funkciju predsjednika Studentskog parlamenta prihodovao 99.

U povremenim radnim tijelima Ministarstva prosvjete i Glavnog grada zaradio je tokom prošle godine 500 eura.

Bivši šef studenata, tokom čijeg mandata visokoškolci uglavnom nijesu imali nikakve primjedbe već su odobravali sve akcije menadžmenta UCG, je i portparol Košarkaškog i Rukometnog saveza. Vlasnik je vozila marke "mini cooper" iz 2008. godine.

Svi ovi podaci dostupni su na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, koja ih je objavila krajem oktobra, dvadesetak dana nakon pisanja "Vijesti" da Pavićević mjesecima izbjegava da prijavi imovinu i prihode, iako je na čelu preduzeća u državnom vlasništvu.

Prema Zakonu o sprečavanju korupcije, bio je u obavezi da najkasnije do 1. maja prošle godine prijavi imovinu i prihode.

Iako smo tada tražili od Agencije odgovore na pitanja da li je Pavićević javni funkcioner, te da li će, ukoliko jeste, protiv njega biti pokrenut postupak zbog kršenja Zakona, odgovore nikad nijesmo dobili.

Nijesmo dobili ni odgovor na pitanja koja smo poslali prije dva dana da li je u ovom slučaju vođen postupak i da li je v.d. preduzeća "Univerzitetski sportski i kulturni centar" d.o.o. sankcionisan. Među dokumentima dostupnim na sajtu Agencije nema odluke koja se odnosi na Pavićevića.

Raičević: Još jedno sistemsko pustošenje državnih resursa

Predsjednik Omladinske studentske organizacije (OSA) Vladan Raičević ocijenio je da je odluka UO Univerziteta da Milošu Pavićeviću isplati osam plata jer je rukovodio univerzitetskim Sportskim centrom “još jedan čin sistemskog pustošenja državnih resursa”.

“Zar njegova politička opcija ne iskazuje negodovanje povodom tužbi radničke klase zbog neisplaćenih zarada? Indikativno je i to da državni budžet posjeduje sekciju "neutrošena sredstva", te da se na račun istih svršenim studentima (koji, dakle, ne mogu imati značajno radno iskustvo) isplaćuju zarade približne onima rezervisanim za doktore nauka,” rekao je on.

Bonus video: