Đukanović: Iskustvo UAE u obrazovanju dragocjeno za Crnu Goru

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, zajednički je konstatovano da, uprkos razlikama u nivou razvijenosti i sistemima dvije prijateljske zemlje, ima puno prostora za saradnju u oblasti obrazovanja, u kojoj Emirati ostvaruju impresivne rezultate
431 pregleda 1 komentar(a)
Al Hamadi i Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Al Hamadi i Đukanović, Foto: Predsjednik.me

Iskustvo Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u oblasti obrazovanja biće dragocjeno za Crnu Goru, koja je odlučna da sprovede reforme u obrazovnom sistemu, ocijenjeno je u razgovoru crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića sa ministrom obrazovanja UAE, Husainom bin Abrahim Al Hamadijem.

Đukanović je sa Hamadijem, koji na čelu brojne delegacije boravi u višednevnoj posjeti Crnoj Gori, razgovarao na radnom ručku kojem je prisustvovao i ministar prosvjete Damir Šehović.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, zajednički je konstatovano da, uprkos razlikama u nivou razvijenosti i sistemima dvije prijateljske zemlje, ima puno prostora za saradnju u oblasti obrazovanja, u kojoj Emirati ostvaruju impresivne rezultate.

"To iskustvo biće dragocjeno za Crnu Goru koja je odlučna da na putu ostvarenja strateških ciljeva sprovede reforme u obrazovnom sistemu, kako bi se obezbijedilo znanje potrebno za buduće izazove“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će, u tom cilju, u najskorije vrijeme zajednički će biti definisani pravci buduće saradnje, što će u značajnoj mjeri olakšati rad na zahtjevnim reformama u toj oblasti.

Bonus video: