Morsko dobro bi da ruši nelegalne objekte

"Imajući u vidu da određeni broj privremenih lokacija u zoni morskog dobra nije planiran novim Programom, apelujemo na inspekcijske organe da prioritetno uklone privremene objekte sa tih lokacija"
6458 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom podržalo je aktivnosti inspektora koji rade na uklanjanju nelegalnih objekata na primorju u zoni morskog dobra.

"Imajući u vidu da određeni broj privremenih lokacija u zoni morskog dobra nije planiran novim Programom, apelujemo na inspekcijske organe da prioritetno uklone privremene objekte sa tih lokacija", piše u saopštenju JP.

Podsjeća se da je JP do sada dostavilo prijave Direktoratu za inspekcijske poslove u Ministarstvu održivog razvoja i turizma i dodaje da služba kontrole JP stoji na raspolaganju za dalju koordinaciju i saradnju.

"Javno preduzeće je poslalo i opomene bivšim zakupcima lokacija u zoni morskog dobra da objekte sa lokacija uklone u roku od 15 dana od dana dostavljanja opomene, s obzirom na to da iste nisu predviđene Programom privremenih lokacija za period od 2019-2023. godine. To je i ugovorena obaveza bivših zakupaca", stoji u saopštenju.

Bivši zakupci koji nijesu uklonili objekte, kako se ističe, obavješteni su i da će sami snositi troškove uklanjanja objekata koje će sprovesti državni organi, odnosno da će istima trošak uklanjanja biti blagovremeno fakturisan.

Bonus video: