Obuka EE timova u Hrvatskoj

Ova edukacija je jedna od aktivnosti projekta „IRENE: Interregional Renewable ENErgy efficiency network“ koji se sprovodi u sklopu Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.
510 pregleda 0 komentar(a)
Sa obuke, Foto: Opština Tivat
Sa obuke, Foto: Opština Tivat

Predstavnici Opštine i Komunalnog preduzeća Tivat, ove sedmice borave u Hrvatskoj, na edukaciji pod nazivom „Jačanje kapaciteta lokalnih samouprava kroz edukaciju EE timova“.

Ova edukacija je jedna od aktivnosti projekta „IRENE: Interregional Renewable & ENErgy efficiency network“ koji se sprovodi u sklopu Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Cilj ove aktivnosti je proširiti znanje i ojačati kapacitete timova za energetsku efikasnost iz tri grada: Zadra, Mostara i Tivta, u području planiranja, razvijanja i implementacije projekata vezanih za energetsku efikasnost te korišćenje obnovljivih izvora energije u javnom sektoru. Stečenim znanjem i usavršenim vještinama u navedenom području EE timovi će pružati savjete i tehničku podršku javnim institucijama i građanima. Edukacija se održava u gradu Koprivnica koja je poznata po implementaciji inovativnih rješenja u području energetske efikasnosti.

Glavni cilj projekta IRENE je zaštita i očuvanje okoline te podsticanje održivog korišćenja prirodnih resursa u prekograničnim područjima kroz zajednički razvoj i umrežavanje lokalnih sistema upravljanja energijom kao i podsticanje energetske efikasnosti te korišćenja sistema obnovljivih izvora energije u javnom sektoru. Vodeći partner projekta je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, a pored Opštine Tivat partneri su Zadarska županija, NVO Eko Centar Delfin, Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH i Grad Mostar. Ukupno vrijednost projekta je oko 1.915.820 eura, od čega Opštini Tivat pripada 308.175 eura

Bonus video: