Otvoren novi Dom zdravlja na Zlatici

Simović je ocijenio da je kvalitetna zdravstvena usluga jedna od najvažnijih životnih potreba svakog građanina, i da Vlada intenzivno radi na jačanju zdravstvenog sistema u Crnoj Gori, ulažući u kadrove, opremu i nove prostore
594 pregleda 1 komentar(a)
Sa otvaranja objekta, Foto: Zoran Đurić
Sa otvaranja objekta, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.12.2018. 15:02h

Višenamjenski objekat u kome će, između ostalog, biti Dom zdravlja, a u čiju izgradnju je uloženo oko 520.000 eura, otvoren je danas na Zlatici.

U tom objektu će osim Doma zdravlja biti i pošta, apoteka, prostorije za rad penzionera i mjesne zajednice.

Objekat su danas u prisustvu potpredsjednika Vlade, Milutin Simović brojnih gostiju i mještana Zlatice, otvorili ministar zdravlja Kenan Hrapović i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Simović je, kako je saopšteno iz njegovo kabineta, kazao da Vlada i Glavni grad ulažu stalne napore kako bi širili spektar, kvalitet i dostupnost usluga građanima, u skladu sa savremenim potrebama.

Prema njegovim riječima, otvaranje objekta je najbolja potvrda konkretnih aktivnosti Vlade i Glavnog grada na poboljšanju kvaliteta života stanovnika ove mjesne zajednice, sa istim odnosom i angažmanom i u drugim djelovima Podgorice i širom Crne Gore.

Simović je ocijenio da je kvalitetna zdravstvena usluga jedna od najvažnijih životnih potreba svakog građanina, i da Vlada intenzivno radi na jačanju zdravstvenog sistema u Crnoj Gori, ulažući u kadrove, opremu i nove prostore.

"Želim da vas uvjerim da ćemo i u narednom priodu biti zajedno sa mještanima Zlatice, da ćemo kreirati i dalje dobru komunikaciju sa Glavnim gradom i da će sva resorna ministarstva buti servis građana i Zlatice, kao i ostalih područja Podgorice i cijele Crne Gore”, poručio je Simović.

Hrapović je kazao da je unapređenje zdravstvene zaštite u prigradskim i seoskim naseljima imperativ Vlade i Ministarstva zdravlja.

“Dinamičnim programom strukturnih reformi šaljemo jasnu poruku građanima Crne Gore koji žive u prigradskim i seoskim područjima da ćemo predano i odgovorno raditi na unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite i uopšte kvaliteta života”, poručio je Hrapović.

Kako je saopštio, u novom objektu na Zlatici radiće četiri zdravstvene ambulante izabranog doktora za odrasle, patronažna služba, laboratorija, apoteka, a tokom naredne godine proširiće usluge za potrebe stanovnika.

Vuković je rekao da je zadovoljan što se uoči Dana Podgorice mještanima Zlatice predaje na upotrebu objekat koji će, kako je ocijenio, poboljšati njihov kvalitet života.

“Svjedoci ste da je Glavni grad u prethodnom periodu ulagao mnogo u ovu mjesnu zajednicu, asfaltirane su saobraćajnice, postavljena kanalizaciona mreža, vodovodna, javna rasvjeta, uređene zelene površine, otvoreno reciklažno dvorište, izgrađena dva fudbalska terena sa pratećim sadržajima. To su višemilionska ulaganja, a ambicija nam je da nastavimo dalje”, istakao je Vuković.

On je najavio da će sledeće godine započeti produženje Bulevara Vilija Branta, u sklopu izgradnje prve faze autoputa i da se traži optimalno rješenje da Zlatica dobije i vrtić.

Bonus video: