Bivši radnici "Dakića" pisali VDT-u: Specijalni da nastavi istragu

Oni pitaju Stankovića kako su “neki bivši direktori, članovi njihovih porodica i rodbine naplatili” iznose od 30.000 do 50.000 eura, kojom metodologijom i načinom
60 pregleda 1 komentar(a)
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.09.2016. 18:02h

Nevladino udruženje “Radoje Dakić” koje predvode predsjednik Vojislav Perazić i predsjednik Upravnog odbora Momir Ivanović obratili su se juče Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću zahtjevom da nastavi istragu o rasprodaji imovine bivše fabrike mašina.

“Razlog obraćanja je da se dalje nastavi istraga jer smo upravo od Višeg državnog tužilaštva dobili akt - saopštenje od 15. marta 2016. da je naša predstavka-pritužba na rad Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica dostavljena na rad Tužilačkom savjetu”, naveli su Perazić i Ivanović u obraćanju VDT-u.

Oni pitaju Stankovića kako su “neki bivši direktori, članovi njihovih porodica i rodbine naplatili” iznose od 30.000 do 50.000 eura, kojom metodologijom i načinom.

“Takođe i neki članovi sadašnjeg poslovodstva i procjenitelji imovine. Najnoviji prekšaj - nezakonita radnja i nepravda je učinjena 7. maja 2016. i raspodjelom dva miliona eura na 204 „prioritetna“ povjerioca od 1.800 koji su, takođe, prioritetni. Kako se to završi i ko je dao nalog iz suda poslije više od godinu dana od parcijalne prodaje i po duplo nižoj cijeni, pita se većina radnika-povjerilaca. Očekujemo od Specijalnog tužilaštva valjanu istragu“, istakli su Perazić i Ivanović uz očekivanje da se odgovorni za krivična djela privedu pravdi.

Bonus video: