PU: Naplata poreza i doprinosa za 20% bolja nego lani

“Nepravilnosti uočene u radu poreskih obveznika prijavilo je 56 osoba, od čega su se 54 prijave odnosile na neizdavanje fiskalnih računa, a dvije na rad bez odobrenja”
0 komentar(a)
Poreska uprava Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Poreska uprava Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.09.2013. 14:39h

Ukupna neto naplata poreza i doprinosa u avgustu je iznosila 96,2 miliona eura, što je oko 20 odsto više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci Poreske uprave (PU).

Iz PU su agenciji Mina-business kazali da je ukupna neto naplata poreza i doprinosa u prošlom mjesecu bila 39,25 odsto veća nego u avgustu 2011.

Call centar PU, kako su kazali njeni predstavnici, u avgustu je pozvalo 780 građana.

“Nepravilnosti uočene u radu poreskih obveznika prijavilo je 56 osoba, od čega su se 54 prijave odnosile na neizdavanje fiskalnih računa, a dvije na rad bez odobrenja”, precizirali su iz PU.

U Baru je evidentirano 11 nepravilnosti, u Podgorici devet, Ulcinju sedam, u Nikšiću, Herceg Novom, Budvi i Kotoru po šest, dvije u Mojkovcu i po jedna u Petrovcu i Bijelom Polju.

“Na pitanja obveznika vezana za poresku oblast i zahtjeve za otklanjanje nejasnoća vezanih za tumačenja poreskih zakona i ostalih propisa odnosilo se 724 poziva”, zaključili su iz PU.

Bonus video: