Bećirović dobio plac u sportskoj zoni Kolašina

Kolašinska lokalna uprava sa firmom “Beppler end Partners ltd” 2007. godine razmijenila na desetine hiljada kvadratnih metara
126 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 01.11.2012. 08:53h

Činjenica da je kolašinska lokalna uprava 2007. godine sa firmom “Beppler end Partners ltd”, čiji je vlasnik Zoran Bećirović trampilla na destine hiljada kvadratnih metara gradskog građevinskog zemljišta, malo je kome poznata, ako se izuzme nekolicina opštinskih službenika koji o tome nerado i šturo govore.

Ugovor o regulisanju međusobnih dugovanja i potraživanja povodom kupoprodaje nepokretnosti između Opštine i Bećirovićeve firme sklopljen je u junu 2007.godine. Tadašnji i sadašnji predsjednik SO Kolašin Mile Šuković kaže da se sjeća razloga “trampe” i da Opština tim ugovorom nije “nimalo oštećena”.

“Naprotiv, mislim da je lokalna uprava prilično dobro prošla potpisujući taj ugovor. Znam da nam je motiv bio da dobijemo u vlasništvo zemljište koje je nekada pripadalo preduzeću “Sinjavina”, jer smo na toj lokaciji planirali gradsku toplanu. Zauzvrat, dali smo zemljište od silosa do rijeke Svinjače”, rekao je Šuković. On nije mogao da da više podataka o ugovru između Opštine i Bećirovićeve firme.

Imovinu “Sinjavine”, u stečaju, nekadašnjeg OUUR-a “Veletrgovine” 1992. godine za samo 120 000 eura kupila je firma “Beppler iend Patners ltd”.

"Sinjavinu" Bećirović kupio za 120.000 eura: Stara klanica

Direktor direkcije za imovinu Zoran Vlahović, koji je na toj funkciji od 2010. godine, tvrdi da ne zna kako je imovina “Sinjavine” prešla u opštinsko vlasništvo.

“Parcela gdje je bila stara klanica i zemljište oko tog objekta su vlasništvo Opštine. Zaista mi nije poznato šta se desilo i kako je to zemljište prešlo u naše vlasništvo, ali takvo je bilo imovinsko stanje koje smo zatekli, kada je došlo do promjene opštinske vlasti 2010. godine. Smatram da nije sporno i da je u stvari dobro za Opštinu da je to zemljište u našem posjedu”- kazao je za “Vijesti” Vlahović.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti"

Galerija

Bonus video: