Avokat u ime 751 Dakićevca: Ponuda je prihvatljiva

”Ovdje nije u pitanju rješavanje socijalnog statusa bivših radnika, već izvršenje pravosnažnih sudskih odluka”, kaže Raspopović
201 pregleda 0 komentar(a)
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.10.2011. 09:12h

Advokat Veselin Raspopović, koji zastupa 751 povjerioca - bivšeg radnika “Radoja Dakića” reagovao je povodom dosadašnjih tekstova u vezi s ovim problemom kako bi dao pojašnjenje.

" Radi javnosti – u prvom redu mojih klijenata, moram da podsjetim na činjenicu da se radi o sudskim postupcima, koji su vođeni i okončani krajem 2005. i početkom 2006. godine, upravo mojim neposrednim angažovanjem kao ovlašćenog advokata 751 povjerioca, koje zastupam.

Postupak koji je u toku 2006. godine okončala advokatska kancelarija Prelević – za još 347 bivših radnika "Radoja Dakića", sredinom 2008. godine, u fazi izvršenja spojen je sa mojim predmetima u jedinstven izvršni postupak posl. Oznake I. br. 875/06, kome su u toku 2009. godine i kasnije (najveći broj tokom 2010. godine) pristupili ostali povjerioci koje zastupaju kancelarije advokata Ćupića (170 povjerilaca), Bjekovića (41 povjerilac), Markovića (103 povjerioca), Sekulovića (354 povjerioca) i drugih (30-ak povjerilaca).

Dakle, sada je u toku postupak izvršenja za 1.786 povjerilaca – bivših radnika "Radoja Dakića".

Kako tekstovi koji se svakodnevno pojavljuju u medijima pokušavaju da nametnu utisak o nepravdi koja se čini jednom broju bivših radnika – u ovom slučaju povjerilaca, želim da informišem o sljedećem:

Prije svega, ovdje nije u pitanju rješavanje socijalnog statusa bivših radnika, već izvršenje pravosnažnih sudskih odluka, koje su ostvarene profesionalno obavljenim angažmanom pojedinih advokatskih kancelarija, saglasno ovlašćenjima i povjerenju svojih klijenata, pa nema potrebe za bilo kakvim javnim okupljanjem.

Iz sadržine saopštenja pojedinaca, koji vrše okupljanja izvjesnog broja povjerilaca, sasvim lako može da se zaključi da su u pitanju nekompetentna lica, koja ne shvataju čak ni elementarno stanje stvari.

Zaista nema niti osnova niti potrebe da budu nečiji predstavnici, jer svaki radnik ima svog ovlašćenog advokata i može s njim da ostvari neposrednu komunikaciju.

Uvažavajući ozbiljnost inicijalne ponude, kompanija "Zetagradnja" i "Čelebić", moja kancelarija, kao i gore pomenute advokatske kancelarije, već duže vrijeme aktivno učestvuju u pregovorima, pri čemu želim saopštiti da su svojim angažovanjem, predstavnik Vlade, kao i predstavnik Glavnog grada, doprinijeli da dođe do povećanja inicijalne ponude, koja sada predstavlja prihvatljivo rješenje za naše klijente.

Ovim putem posebno želim da saopštim svoj pozitivan stav prema aktuelnoj ponudi kompanija "Zetagradnja" i "Čelebić", koji sam iskazao i dostavio u pisanoj formi – u čemu sam dobio podršku velikog broja mojih vlastodavaca.

Razumljivo je da realizacijom ovog postupka, ja i moje kolege želimo da ostvarimo i odgovarajuće nadoknade za uloženi višegodišnji rad, pa ne treba sumnjati u namjeru da se potraživanja realizuju u što većem procentu i u najkraćem roku - naveo je Raspopović.

”Ovdje nije u pitanju rješavanje socijalnog statusa bivših radnika, već izvršenje pravosnažnih sudskih odluka”, kaže Raspopović

Bonus video: