Radulović pola godine bio nezaposlen

Upravni sud je tražio mišljenje Zavoda, po zahtjevu bivše dugogodišnje savjetnice izvršnog direktora ACG Biljane Knežević, o tome da li je Radulović u periodu od 1. marta 2014. pa do kraja te godine bio prijavljen kao nezaposlena osoba, kao i da li je on u navedenom periodu bio prijavljen i na evidenciju volontera

14678 pregleda 9 komentar(a)
Radulović, Foto: Boris Pejović
Radulović, Foto: Boris Pejović

Zamjenik direktora Aerodroma Crne Gore (ACG) Petar Radulović vodio se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) kao nezaposlena osoba u periodu od 28. avgusta 2014. do 19. marta 2015. godine.

To se navodi u izjašnjenju ZZZ-a, u kojem su “Vijesti” imale uvid, a koje je dostavljeno Upravnom sudu u Podgorici.

Taj sud je tražio mišljenje Zavoda, po zahtjevu bivše dugogodišnje savjetnice izvršnog direktora ACG Biljane Knežević, o tome da li je Radulović u periodu od 1. marta 2014. pa do kraja te godine bio prijavljen kao nezaposlena osoba, kao i da li je on u navedenom periodu bio prijavljen i na evidenciju volontera.

Knežević je u julu podnijela tužbu protiv borda direktora Aerodroma, jer tvrdi da je Radulović, koji je sin poslanika Pokreta za promjene Branka Radulovića, nezakonito imenovan na funkciju zamjenika direktora ACG.

Ona osporava njegovo radno iskustvo koje je bilo neophodno da bude izabran na javnom konkursu za poziciju zamjenika direktora.

Knežević u svojoj tužbi tvrdi da Radulovićev radni angažman u kompaniji “WIR Metaloprerada” na poziciji rukovodioca sektora za proces prerade metala i glavnog koordinatora za analizu tržišta u Crnoj Gori nije evidentiran u radnoj knjižici, te da samim time nije zadovoljio uslove konkursa.

Ona tvrdi da dopis, koji je kompanija “WIR Metaloprerada” dostavila, a u kojem se navodi da Radulović jeste bio zaposlen u toj kompaniji, od 1. marta 2014. do kraja 2017. godine predstavlja falsifikat. Knežević navodi da je na osnovu te potvrde Radulović primljen u stalni radni odnos u Aerodromima.

Posljednje ročište u vezi ovog slučaja prošle sedmice nije održano, jer se punomoćnica ACG-a Ivana Jončić, zbog hitnih porodičnih obaveza nije pojavila u sudu. Kako je sutkinja Ana Bečanović prihvatila dokaze za odlaganjem ročišta koje je dostavila Jončić, Knežević je tražila njeno izuzeće iz ovog slučaja zbog, kako je navela, pristrasnosti u cijelom postupku.

Radulović je na trenutnu poziciju došao sistematizacijom kojom je napravljeno novo radno mjesto zamjenika izvršnog direktora kompanije.

Bonus video: