"Zona morskog dobra u Ulcinju nepravedno je bila zapostavljena, taj odnos se izmijenio"

"Neke investicije čija realizacija je trebala da krene u martu, zbog dešavanja u lokalnoj upravi, izborne kampanje, počeće u septembru. Uvjeren sam da će te investicije biti u interesu građana, unaprijediti obalnu infrastrukturu i da ćemo brzo da se sastanemo da obilježemo te rezultate", kazao je predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari nakon sastanka

2477 pregleda 6 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vuk Lajović
Sa sastanka, Foto: Vuk Lajović

Zona morskog dobra na području ulcinjske opštine nepravedno je proteklih godina bila zapostavljena, a taj odnos novo rukovodstvo Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom u saradnji sa Opštinom Ulcinj je izmijenio kroz brojne kapitalne projekte čija realizacija kreće već nakon sezone.

To je poručeno nakon sastanka rukovodstva JP "Morsko dobro" sa predsjednikom Opštine Ulcinj Omerom Bajraktarijem koji je sa saradnicima boravio u posjeti ovom javnom preduzeću.

"Zadovoljstvo mi što mi je prva posjeta nekoj državnoj instituciji ili preduzeću , upravo JP "Morsko dobro" gdje se osjećam kao kod kuće. Jednosgalnso smo se složili da u Ulcinju ima mnogo problema, ali od postvaljanja novog rukovodstva u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom na čelu sa direktorom Mladenom Mikijeljom i predsjednikom Upravnog odbora Blažom Rađenovićem odnos Morskog dobra prema Ulcinju koji je godinama bio pogrešno postavljen, je ispravljen. JP "Morsko dobro" se drugačije odnosi prema Ulcinju. Nažalost došli smo u situaciju da zbog lokalane samouprave neke investicije izostanu, ali spremni smo da to riješimo. Neke investicije čija realizacija je trebala da krene u martu, zbog dešavanja u lokalnoj upravi, izborne kampanje, počeće u septembru. Uvjeren sam da će te investicije biti u interesu građana, unaprijediti obalnu infrastrukturu i da ćemo brzo da se sastanemo da obilježemo te rezultate", kazao je Bajraktari nakon sastanka.

On je kazao da je sa rukovodstvom JP "Morsko dobro" razgovarao o još nekim projektima – trim staza od hotela "Albatros" do rta Đerane.

"Razgovarali smo o međunarodnom konkursu za ulcinjsko šetalište, za Malu plažu. To bi bio prestižan projekat. Želimo da to radi mješovita komisija koja će biti sastvaljena od predstavnika Morskog dobra, Opštine Ulcinj i međunarodnih eksperata kako bi zaista taj projekat bio novi simbol razvoja Ulcinja. Takođe, razgovarali smo o temama koje su svake godine aktuelne, prije svega čistoća, komunalni red, koji nijesu bili na zadovoljavajućem nivou. Siguran sam da ćemo kroz obostrano zalaganja to unaprijediti na veći nivo", naglasio je Bajraktari.

Prema riječima Mikijelja ove godine Javno preduzeće je za kapitalne projekta na području zone morskog dobra u Ulcinju izdvojila znatno više sredstava nego što je to bilo ranijih godina, te da će realizacije tih projekata krenuti nakon turističke sezone.

"Kapitalni budžet za zonu morskog dobra u Ulcinju smo zajedno koncipirali, kada je gospodin Bajraktari bio dio ovog preduzeća, zato su nam jasni ciljevi, dinamika i načn rada ko bismo te projekta realizovali u narednih nekoliko mjeseci. Postoji dobra volja JP "Morsko dobro" i Opštine Ulcinj da radimo u narednom periodu u interesu građana. Postoji velika zainteresovanost za investicije u zonu morskog dobra na području ulcinjske opštine. U narednom periodu ćemo imati realizacije brojnih projekta koji će dovesti do toga da se ljudi u Ulcinju zapošljavaju, da se turizam podigne na još veći nivo, te da ćemo od takvih projekata imati svi benefite. Zona morskog dobra u opštini Ulcinj je bila značajno zapostavljana svih prethodnih godina ,a to smo promijenili, jer želimo da opština Ulcinj u narendom peruodu bude pokretač crnogorskog turizma", zaključio je Mikijelj.

Bonus video: