Rekordna eksploatacija, plan već ispunjen

Rekordnom rezultatu na eksploataciji otkrivke, kako se ističe, pored dobre radne i tehnološke organizacije, doprinijeli su i povoljni vremenski uslovi u oktobru, kada nijedna smjena nije bila bez učinka na otkrivci

2951 pregleda 2 komentar(a)
Vremenski uslovi išli naruku (Ilustracija), Foto: RUP
Vremenski uslovi išli naruku (Ilustracija), Foto: RUP

Rudnik uglja u Pljevljima (RUP) je u oktobru ostvario rekordni rezultat na eksploataciji otkrivke u iznosu od 963.577 metara kubnih čvrste mase što je, kako ističu u ovoj državnoj kompaniji, najveća količina otkrivke proizvedena u jednom mjesecu od osnivanja firme.

”Ostvarena količina otkrivke u oktobru ove godine je za 63,3 odsto više od plana, a 85 odsto više u odnosu na oktobar 2021. godine. Takav rezultat doprinio je da već na početku novembra imamo realizovan godišnji plan. Biznis planom za 2022. godinu planirana je proizvodnja 6.940.000 metara kubnih čvrste mase, a u prvih 10 mjeseci ostvarena je ukupna količina od 7.001.138 metara kubnih čvrste mase otkrivke. Za isti period, u odnosu na prethodnu godinu, imamo ostvarenje plana više za 27 odsto”, saopšteno je iz RUP-a.

Rekordnom rezultatu na ekspoloataciji otkrivke, kako se ističe, pored dobre radne i tehnološke organizacije, doprinijeli su i povoljni vremenski uslovi u oktobru, kada nijedna smjena nije bila bez učinka na otkrivci.

Izvršni direktor RUP-a Milan Lekić dodao je da su ovi rekordni rezultati na otkrivci pokazali i ispravnost odluke da se uđe u jedan široki investicioni ciklus kada je u pitanju rudarska mehanizacija.

”Iako tokom 2022. godine ispravnost mehanizacije nije bila na zadovoljavajućem nivou, posebno otkopno-utovarna, što je u prethodnim mjesecima značajno uticalo na ostvarenje planiranih količina otkrivke, maksimalnim i profesionalnim angažovanjem poslovodstva i zaposlenih prevaziđena je navedena problematika. Кako se nabavkama u 2022. godini znatno povećala raspoloživost otkopno-utovarne, transportne i pomoćne mehanizacije, ista je već dala rezultate, a nesumnjivo je da će uticati i na ostvarenje planskih zadataka u narednom periodu”, poručio je Lekić, ističući da je izuzetno ponosan što RUP u ovim trenucima ispisuje istoriju.

Bonus video: