CUP predao inicijativu za vanredni inspekcijski nadzor rada Ministastva rada i socijalnog staranja

"Obratili smo se Ministarstvu javne uprave, jer više nismo imali na raspolaganju niti jedan legalni mehanizam da se ove aktivnosti pokrenu", navodi se u saopštenju

6108 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Crnogorsko udruženje poslodavaca
Ilustracija, Foto: Crnogorsko udruženje poslodavaca

Crnogorsko udruženje poslodavaca je predalo inicijativu za pokretanje vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom Ministarstva rada i socijalnog staranja.

"Obratili smo se Ministarstvu javne uprave, jer više nismo imali na raspolaganju niti jedan legalni mehanizam da se ove aktivnosti pokrenu", navodi se u saopštenju Crnogorskog udruženja poslodavaca.

Naglašavaju da su u cilju reafirmacije socijalnog dijaloga u državi, u skladu s očekivanjima međunarodnih institucija i EU, u prethodnom periodu pokrenuli niz inicijativa prema Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

Dodaju da su Ministarstvo više puta pozivali da preispita reprezentativnost predstavnika poslodavaca u Socijalnom savjetu - Unije poslodavaca Crne Gore -, i "ispostavljali inicijativu za izmjenom važeće pravne regulative, koja predstavlja pravni nonsens, a čini ključni preduslov za institucionalno utemeljenje Socijalnog savjeta".

"Ministarstvo na sve te inicijative ostaje nijemo ili simulira aktivnost koja ne daje nikakve rezultate, tako da je stanje, godinu dana kasnije, potpuno isto ili čak i gore", zaključili su iz CUP-a.

Bonus video: