Korisnicima onemogućiti pristup internet stranicma sa spiska koji je dostavila Uprava za igre na sreću

Održana sjednica Koordinacionog tijela za zaštitu i unapređenje javnog interesa u oblasti priređivanja igara na sreću

16640 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Kabinet potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, i predsjednik komisije Moma Koprivice je saopštio da je Koordinaciono tijelo za zaštitu i unapređenje javnog interesa u oblasti priređivanja igara na sreću na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao Koprivica, donijelo niz važnih zaključaka.

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost je, kako se navodi, donijela rješenje kojim se operaterima iz Crne Gore nalaže da u roku od tri dana od prijema rješenja svojim korisnicima onemoguće pristup internet stranicama sa spiska koji je dostavila Uprava za igre na sreću.

"U tom smislu, ORION INTERNET omogućava pristup na 186 internet stranica, MTEL INTERNET na 39, dok T-COM INTERNET svojim korisnicima omogućava pristup na 29 veb-sajtova", piše u saopštenju.

"Navedeni podaci su vrlo indikativni i kao takvi upućuju na potrebu za donošenjem niza regulativnih mjera. Na toj liniji, u okviru Koordinacionog tijela, formiran je Operativni tim s ciljem kreiranja preporuka i inicijativa, kao i korektivnih mjera koje se odnose na prevenciju zavisnosti od igara na sreću, s posebnim fokusom na djecu školskog uzrasta i mlade", dodaje se.

Kažu i da je, s ciljem unapređenja pravnog okvira u oblasti igara na sreću, započeta izrada novog Zakona o igrama na sreću, koji bi, uz uvažavanje trendova i dobre prakse, te imajući u vidu društvene potrebe, u konačnom mogao dovesti do poboljšanja sveukupnog sistema u okviru kojeg funkcioniše internet klađenje.

"Na osnovu zaključaka i smjernica Koordinacionog tijela preduzete su odlučne mjere na planu suzbijanja zloupotreba u oblasti igara na sreću, kao što su oduzimanje koncesija u Budvi i zabrana terminala u Bijelom Polju", navodi se u saopštenju.

U realizacionom periodu će, dodaje se, po utvrđenom planu biti usvojen novi set mjera, s ciljem eliminisanja svakog oblika nezakonitosti u ovoj oblasti.

"Koordinaciono tijelo će takođe nastaviti sa pripremom seta tehnoloških i pravnih mjera, kako bi se maloljetnim licima onemogućilo učešće u igrama na sreću", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: