Opština Bar zabranila izvođenje građevinskih radova tokom ljetnje turističke sezone

Iz Opštine Bar su kazali da će nadzor nad primjenom ove odluke vršiti Komunalna policija Opštine Bar, koja će redovno obavljati terenske kontrole i primati prijave građana

3287 pregleda 2 komentar(a)
Opština Bar (Ilustracija), Foto: Opština Bar
Opština Bar (Ilustracija), Foto: Opština Bar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević donio je Odluku o zabrani izvođenja građevinskih radova tokom ljetnje turističke sezone 2024. godine. Cilj ove odluke je unapređenje turističkog ambijenta i stvaranje povoljnih uslova za razvoj turizma, saopšteno je iz te lokalne samopurave.

Kako su istakli, zabrana će biti na snazi od 15. juna do 10. septembra 2024. godine i odnosi se na priobalni dio opštine Bar, uključujući Čanj, Sutomore, Zeleni pojas, Žukotrlicu, Topolicu I, područje ispod Jadranske magistrale od tunela "Ćafe" do granice sa opštinom Ulcinj, pojas od 100 metara sa obje strane magistralnog puta i Bulevara dinastije Petrovića, kao i uže jezgro Starog Bara i Virpazara.

"Od zabrane su izuzeti radovi uklanjanja nelegalnih objekata, izgradnja državnih i lokalnih objekata od opšteg interesa, te postavljanje, građenje i uklanjanje privremenih objekata. Takođe, na obrazloženi zahtjev investitora, mogu se odobriti hitni i interventni radovi na infrastrukturi ili nužne popravke koje ugrožavaju život i zdravlje ljudi", dodali su.

Iz Opštine Bar su kazali da će nadzor nad primjenom ove odluke vršiti Komunalna policija Opštine Bar, koja će redovno obavljati terenske kontrole i primati prijave građana.

Oni su pozvali sve građane i investitore da se pridržavaju ove odluke kako bi zajedno doprinijeli boljem turističkom ambijentu.

Bonus video: