Do kraja mjeseca fiskalna strategija

“Svi strateški dokumenti Ministarstva finansija su predmet ocjene međunarodnih partnera, pa će tako biti i sa Fiskalnom strategijom”, kazali su u Ministarstvu

17217 pregleda 72 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic
Foto: Luka Zekovic

Ministarstvo finansija priprema Fiskalnu strategiju koju će predložiti Vladi na usvajanje do kraja ovog mjeseca, rečeno je “Vijestima” u ovom resoru kojim rukovodi ministar Novica Vuković.

“Ministarstvo finansija intenzivno radi na pripremi Fiskalne strategije. Prema programu rada Vlade za 2024. godinu njeno usvajanje je predviđeno za II kvartal (april-jun) ove godine. U pripremi ovog dokumenta, ministarstvo u okviru svojih redovnih nadležnosti komunicira sa svim ministarstvima i nadležnim organima”, kazalu su u ministarstvu.

Pojašnjeno je da je 27. februara, objavljen javni poziv zainteresovanoj javnosti da se, od samog početka, uključi u pripremu predloga fiskalne strategije, uz dostavljanje inicijativa, predloga, sugestija i komentara,ali da tim povodom nijesu dobili sugestije.

“Svi strateški dokumenti Ministarstva finansija su predmet ocjene međunarodnih partnera, pa će tako biti i sa Fiskalnom strategijom”, kazali su u Ministarstvu.

Premijer Milojko Spajić je nedavno na konferenciji koji je organizovala Američka privredna komora najavio da će smanjenje poreza i doprinosa na rad, biti dio Fiskalne strategije.

“Najavljivali smo Evropu sad 2, da idemo u dalje smanjenje opterećenja, odnosno poreza i doprinosa na rad. Druga stvar na kojoj ćemo raditi je fiskalna disciplina, moraćemo da začepimo sve rupe gdje su se potencijalno prihodi decenijama odlivali”, poručio je Spajić.

Bonus video: