Odblokiran račun Instituta "Simo Milošević" nakon više od 200 dana

Iz GSV su saopštili da su danas radnicima isplaćene po dvije zaostale zarade

8229 pregleda 8 komentar(a)
Institut "Dr Simo Milošević", Foto: Institut Simo Milošević
Institut "Dr Simo Milošević", Foto: Institut Simo Milošević

Račun Instituta „Dr Simo Milošević“ danas je odblokiran nakon više od 200 dana, saopšteno je iz Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore (GSV).

Kako je saopšteno, izvršna vlast i manjinski akcionar, kompanija "Vile Oliva", uplatili su po pet miliona eura za deblokadu računa Instituta, a sve u okvirima zakonite državne pomoći.

"Ovim je riješeno pitanje duga prema Jugobanci u iznosu od oko sedam miliona eura, koji je bio glavni razlog višemjesečne blokade i učinjen prvi korak za spas i razvoj Instituta. Na ovaj način ispunjena je obaveza Vlade koja je opredijelila pet miliona eura, koliko i manjinski akcionar, po osnovu beskamatne pozajmice", piše u saopštenju.

Iz GSV su kazali da su danas radnicima isplaćene po dvije zaostale zarade, "što dolazi nakon višemjesečne neizvjesnosti, ali i posvećenosti zaposlenih da Institut preživi i brine o pacijentima".

"Ovo je samo prvi korak u rješavanju dugogodišnjih nagomilanih problema Instituta. Sljedeći korak je izdada Plana restrukturiranja u što kraćem roku, a ne dužem od šest mjeseci, čime će se normalizovati poslovanje Instituta trenutno opterećenog značajnim dugovima, kako prema povjeriocima, tako i prema zaposlenima. Strateškim pristupom rješenju dugogodišnjeg problema obezbijediće se sigurnost za zaposlene, povjerioce, i sve korisnike ovog jedinstvenog rehabilaticionog centra", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: