Oduzeto 39 neprijavljenih telefona u vrijednosti oko 15.000 eura

Rano jutros kontrolisan autobus koji saobraća između Crne Gore i Srbije

4611 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava carina
Ilustracija, Foto: Uprava carina

Službenici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina (OZSK) oduzeli 39 neprijavljenih mobilnih telefona čija je vrijednost oko 15.000 eura.

Oni su, saopšteno je iz Uprave carina, jutros oko 5.30 časova kontrolisali autobus crnogorskih registarskih oznaka koji saobraća na međunarodnoj liniji između Crne Gore i Srbije.

"Roba je unijeta u carinsko područje uz izbjegavanje carinskih procedura, bez plaćanja carinskih i poreskih dažbina. Vozaču autobusa je izdat prekršajni nalog, a za telefone je izrečena zaštitna mjera trajno oduzimanje", rekli su iz Uprave.

oduzeti telefoni
foto: Uprava carina

Dodaju da UC pokazuje kontinuiranu posvećenost borbi protiv nezakonitih aktivnosti i efikasno upravljanje carinskim prihodima, što doprinosi zaštiti interesa države i poštovanju carinskih propisa.

oduzeti telefoni
foto: Uprava carina

"Kao što smo saopštili za prvih šest mjeseci ove godine, Uprava carina je ostvarila odlične rezultate u suzbijanju nezakonitosti, pa je Državnom tužilaštvu podnijela osam krivičnih prijava i izrekla 261 prekršajnu kaznu, što je u odnosu na isti period 2023. godinu duplo više", navodi se u saopštenju.

Bonus video: