Mezuro: Maroko želi da jača industrijsku, trgovinsku i političku saradnju sa Crnom Gorom

Predsjednik Skupštine, Andrija Mandić se tokom zvanične posjete Maroku, sastao sa ministrom industrije te zemlje Rijadom Mezurom, sa kojim je razgovarao o brojnim potencijalnim oblastima saradnje između dvije zemlje

4630 pregleda 8 komentar(a)
Mandić i Mezuro, Foto: Skupština Crne Gore
Mandić i Mezuro, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 16.07.2024. 14:52h

Maroko želi da jača industrijsku, trgovinsku i političku saradnju sa Crnom Gorom, saopštio je ministar industrije te zemlje Rijad Mezuro.

Predsjednik Skupštine, Andrija Mandić, danas se, tokom zvanične posjete Maroku, sastao sa Mezurom, sa kojim je razgovarao o brojnim potencijalnim oblastima saradnje između dvije zemlje.

Andrija Mandić, Rijad Mezuro
foto: Skupština Crne Gore

"Mandić je posebno istakao važnost daljeg razvoja obnovljivih izvora energije, gdje je apostrofirao rezultate Elektroprivrede (EPCG)”, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsjednika.

Andrija Mandić, Rijad Mezuro
foto: Skupština Crne Gore

Kada su u pitanju oblasti od zajedničkog interesa za Crnu Goru i Maroko, Mandić je istakao važnost valorizacije Luke Bar i rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, što bi značilo otvaranje Crne Gore kao jednog od vaznih tržišnih čvorišta na Balkanu.

Majar: Vaša uloga poznata kao pomiriteljska

Mandić je zaključio da se ovom posjetom obnavljaju i jačaju odnosi između Crne Gore i Maroka, što je interes tih država.

Mandić se sastao i sa predsjednikom Senata Enamom Majarom kome se zahvalio na pozivu da posjeti Maroko i rekao da je ova posjeta simbol posvećenosti naše zemlje i njenog parlamenta za jačanjem odnosa sa Marokom.

Andrija Mandić Maroko
foto: Skupština Crne Gore

"Sagovornici su se saglasili da je neophodno reaktivirati ugovore koji su u prošlosti dogovoreni između naša dva parlamenta, a koji se tiču diplomatskih akademija i razmjena znanja između stručnih službi. Tokom sastanka, razgovarali su i o potencijalnim ekonomskim investicijama između dvije države", navodi se u saopštenju.

Mandić je pozvao Majara u zvaničnu posjetu Crnoj Gori što bi, prema njegovim riječima, bio svojevrsan pečat veoma dobrih obnovljenih odnosa.

Majar je, piše u saopštenju, iskazao zadovoljstvo posjetom Mandića.

„Vaša uloga u Crnoj Gori, ali i regionu je prepoznata kao pomiriteljska i drago nam je što dijelimo te vrijednosti,“ zaključio je Majar.

Bonus video: