MF: Održani radni sastanci sa zainteresovanom javnošću na temu nacrta fiskalne strategije

Učesnici sastanka su, iz vizure sopstvenog poslovanja, dali predloge za unaprjeđenje i izmjenu pojedinih segmenata dokumenta, navodi Ministarstvo finansija

3088 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U susret održavanju okruglog stola o nacrtu fiskalne strategije Crne Gore za period 2024-2027. godine, u Ministarstvu finansija održani su radni sastanci sa predstavncima zainteresovanih strana, koji su iskazali interesovanje za dijalog na tu temu, saopštio je taj resor.

Tim Ministarstva finansija, na čelu sa državnim sekretarkama dr Bojanom Bošković, Jovanom Nišavić i Milicom Adžić, zajedno sa savjetnicom premijera za ekonomsku politiku Milenom Milović razgovarao je sa predstavnicima Advokatske komore, kompanije "13. jul – Plantaže", Coca Cola HBC i Fidelity Consultinga.

Kako se navodi, tokom "konstruktivnog razgovora" o sadržaju nacrta fiskalne strategije, učesnici sastanka su, iz vizure sopstvenog poslovanja, dali predloge za unaprjeđenje i izmjenu pojedinih segmenata tog dokumenta.

"Inicijativom za održavanje sastanaka ovog tipa, još jednom je ukazano na važnost otvorenog dijaloga i spremnost Ministarstva finansija i Vlade da uvaži konstruktivne prijedloge i kritike tokom složenog procesa kreiranja jednog od krucijalnih dokumenta koji definiše fiskalnu politiku države do kraja 2027. godine", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo finansija podsjeća da su prethodno uputili javni poziv zainteresovanoj javnosti da se prijavi za učešće na radnim sastancima i tematskom okruglom stolu, koji će se u petak, 26. jula, održati u multimedijalnoj sali stare zgrade Vlade, sa početkom u 10 sati.

Bonus video: