U saradnji sa Skupštinom unaprijediti investicioni ambijent

Obje strane izrazile su spremnost da nastave aktivan dijalog kako bi se osigurao predvidiv i održiv rast i razvoj investicionog okruženja, saopšteno je iz kancelarije ministra bez portfelja

1463 pregleda 4 komentar(a)
Milutin Butorović, Foto: PES
Milutin Butorović, Foto: PES

Intenziviran zajednički rad na projektima koji su od strateškog interesa za ekonomiju Crne Gore, uz kontinuiranu razmjenu informacija i inicijativa sa Vladom i Skupštinom Crne Gore, dogovoren je na sastanku ministra bez portfelja u Vladi Crne Gore Milutina Butorovića sa direktoricom Agencije za investicije Crne Gore Snežanom Đurović.

Obje strane izrazile su spremnost da nastave aktivan dijalog kako bi se osigurao predvidiv i održiv rast i razvoj investicionog okruženja, saopšteno je iz kancelarije ministra bez portfelja.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima bliže saradnje sa zakonodavnom granom vlasti, u kontekstu kreiranja povoljnijeg pravnog okvira za investitore i olakšavanja procedure ulaganja. Direktorica Đurović je naglasila važnost sinergije, kako bi se ubrzali procesi donošenja zakonskih rješenja koja podstiču investicije u ključnim sektorima, navodi se u saopštenju.

,"Vlada ulaže maksimalne napore da unaprijedi poslovni ambijent, a sa novom Fiskalnom strategijom, između ostalog, nakon smanjenja poreskog opterećenja na rad postaće zemlja sa najnižim troškovima na zarade u Evropi. Sve ove aktivnosti preporučuju Crnu Goru kao pouzdanu investicionu destinaciju. Naša je obaveza da u saradnji sa Parlamentom učinimo još više", poručio je Butorović.

On je istakao važnu ulogu Agencije za investicije kroz pružanje stručnih predloga i inicijativa, oslanjajući se na najbolje svjetske prakse, kako bi se privukli pouzdani investitori.

Bonus video: