Dani Novog Sada u Tivtu: Susret privrede u Biznis info centru

Predstavnici Turističke organzacije Tivta upoznali prisutne sa Tourism Think Thank 2024 konferencijom, novogodišnjim programom, ali i sa skorim nastupima na regionalnim sajmovima turizma

394 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

U sklopu manifestacije "Dani Novog Sada u Tivtu", u tivatskom Biznis info centru upriličen susret članova delegacije Grada Novog Sada i Privredne komore Vojvodine sa dijelom tivatskih privrednika.

Gostima iz Novog Sada predstavljeni su potencijali Tivta kada je u pitanju kongresni/MICE turizam, a razgovarano je i o vidovima aktivnog turizma u Boki Kotorskoj, te o problemima sa kojima se privrednici u turizmu suočavaju.

Domaćin ovog susreta potpredsjednik Opštine Tivat Jovan Brinić naglasio je kako je "pitanje privređivanja i saradnja u ovoj oblasti ono što suštinski spaja ljude i regije", te da je u tom smislu privredna saradnja Tivta i Novog Sada od izuzetnog značaja.

"Čuli smo jako interesantne informacije o ponudi i potrebama naših hotelijera, sa druge strane predstavnici Privredne komore Vojvodine izašli su sa vrlo kvalitetnim predlozima buduće saradnje. Prostor za to postoji i mi ćemo taj prostor širiti, stvarajući nove šanse", naglasio je Brinić.

Direktorica Biznis info centra Milijana Dubak upoznala je učesnike sastanka sa radom ove relativno mlade gradske institucije koja postoji pola godine i pozvala ih na saradnju i umrežavanje, nudeći pti tom sve kapacitete sa kojima Centar raspolaže.

Susret je moderirao Vedran Božinović, sekretar za privredu Opštine Tivat. U razgovoru sa tivatskim hotelijerima i preduzećima Branislav Mamić, sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine, ponudio je nekoliko konkretnih modaliteta saradnje, kao što su prezentacija tivatske privrede u Novom Sadu, kreiranje ponude koja bi bila predstavljena relevantnim institucijama obrazovanja, privrede ili uprave, ali i mogućnost ostvarivanja zajedničkih nastupa na relevantnim sajmovima u Evropi.

"Zadovoljan sam prikazanim. Čuli smo planove razvoja hotelijera koji su predstavili ponudu. Ova destinacija ima svjetski potencijal. Želja mi je da razmjenjujemo znanje i iskustvo", rekao je Mamić i najavio prvi značajniji zajednički susret na Sajmu turizma u Novom Sadu, krajem novembra. Zadovoljstvo mi je što sam učestvovao u ovom sastanku. Ovo je prilika da razgovaramo i planiramo zajedničku saradnju, promociju, brojne aktivnosti. Na nama je da povučemo konkretne poteze", rekao je Miško Lučić.

Predstavnici Turističke organzacije Tivta upoznali su prisutne sa budućim planovima - Tourism Think Thank 2024 konferencijom koja će se održati od 27-29. novembra u Tivtu, novogodišnjim programom koji će biti organizovan od 15. decembra do 15. januara, ali i sa skorim nastupima na regionalnim sajmovima turizma.

Bonus video: