Kineski traktori idu na sjever

Riječ je o 13 snjegočistača za koje je Vlada izdvojila gotovo pola miliona eura

7103 pregleda 3 komentar(a)
Traktor će stići u Šavnik (ilustracija, arhiva), Foto: Svetlana Mandić
Traktor će stići u Šavnik (ilustracija, arhiva), Foto: Svetlana Mandić

Trinaest traktora snjegočistača koje je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivede nabavilo u aprilu ove godine biće ustupljeni bez naknade na privremeno korišćenje opštinama na sjeveru Crne Gore.

To se navodi u Informaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o davanju traktora snjegočistača na period od pet godina opštinama Bijelo Polje, Petnjica, Berane, Andrijevica, Rožaje, Plav, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Pljevlja, Žabljak, Plužine i Šavnik, a koju je razmatrala Vlada.

Riječ je o kineskim traktorima “lovol 904”.

Ministarstvo je, shodno Uredbi o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2023. godinu, sprovelo nabavku mehanizacije i opreme za čišćenje snijega namijenjene za 13 opština na sjeveru, procijenjene vrijednosti 578.512 eura, bez PDV-a.

“U postupku javne nabavke ovo ministarstvo je formiralo Komisiju za sprovođenje otvorenog postupka... koja je objavila poziv za dostavljanje ponuda i nakon isteka roka za podnošenje ponuda obavila vrednovanje pristiglih. Ugovor sa prvorangiranim ponuđačem DOO Mikro S&E je zaključen 22.12.2023. godine, u iznosu od 483.998,72 eura sa uračunatim PDV-om. Dobavljač DOO Mikro S&E je 5.4.2024. godine obavijestio ovo ministarstvo da su pristigli svi traktori snjegočistači, pa je Komisija za sprovođenje otvorenog postupka za nabavku mehanizacije i opreme za čišćenje snijega nakon obilaska i potvrde o saobraznosti prispjele robe sa tenderskom dokumentacijom sačinila Zapisnik... od 8.4.2024. godine, te konstatovala da svih 13 traktora ispunjavaju zahtjeve tenderske dokumentacije”, stoji u informaciji.

Bonus video: