Obrazovanje se bira, birajte najbolje

“Djeca najbrže upijaju znanje, pa i strane jezike, a u Cambridge centru već od četvrte godine mogu na kreativan način da uče engleski”

Međunarodna škola stranih jezika u Podgorici - Cambridge centar upisuje nove polaznike za kurseve engleskog, njemačkog, francuskog i španskog jezika.

15467 pregleda 20 reakcija 0 komentar(a)
Diplome Cambridge centra priznate u cijelom svijetu, Foto: Cambridge centar
Diplome Cambridge centra priznate u cijelom svijetu, Foto: Cambridge centar

Vrata škole su otvorena za sve osnovce, srednjoškolce, studente i odrasle, dok i oni najmlađi, djeca predškolskog uzrasta, u Cambridge centru mogu da uče engleski jezik.

U toku je upis za sve generacije, a uzrast od četiri i pet godina najbolje je vrijeme za djecu da počnu da uče strane jezike.

„U tom uzrastu djeca najbolje upijaju znanje, pa i strane jezike. Ujedno, to je i dobra priprema za školu. Zbog toga i savjet roditeljima da je najbolje da njihova djeca već od četvrte godine počnu da uče strani jezik. Cambridge centar ima dvije grupe djece od četiri i pet godina, a za njih učenje engleskog jezika košta 20 eura mjesečno“, kaže direktor Cambridge centra Dale Kiehl.

On ističe i da djeca u Cambridge centru engleski uče kroz zabavu i igru, a upravo tako najbolje i upijaju znanje.

“Učenje engleskog za predškolce košta 20 eura mjesečno, a nastava se odvija dva puta sedmično”

Kada je riječ o osnovcima, srednjoškolcima i studentima, kako pojašnjava Kiehl te grupe su u Cambridge centru u Podgorici najbrojnije.

Kiehl: Škole se biraju, birajte najbolje
Kiehl: Škole se biraju, birajte najboljefoto: Cambridge centar

Svi polaznici prije upisa mogu da obave besplatno testiranje trenutnog znanja jezika, koje se sastoji od pismenog i usmenog dijela.

“I za starije polaznicike, poslovne ljude organizujemo nastavu engleskog, njemačkog, francuskog i španskog jezika, naveo je Kiehl.

Od ove godine i saradnja sa British Academy – školom

Cambridge centar u Podgorici realizuje svoju misiju učenja stranih jezika od septembra 2007. godine, a od ove godine proširuje rad i to kroz saradnju sa novootvorenom British Academy – školom u Glavnom gradu.

To je prva i jedina Cambridge međunarodna škola u Podgorici, koja počinje sa radom od septembra ove godine, kada upisuje prvu generaciju učenika predškolskog uzrasta, osnovne i srednje škole.

“Škole se biraju! Za svoju djecu treba birati najbolje, treba birati znanje koje je priznato svugdje u svijetu. Upravo to nude Cambridge centar, kao i British Academy u Podgorici”, poručuje Kiehl i dodaje da za stečeno znanje polaznici dobijaju diplome koje su priznate širom svijeta.

“Treba istaći najvažniju činjenicu, a to je da naši polaznici, nakon uspješno obavljenog završnog ispita, dobijaju diplome koje su priznate u svim zemljama svijeta”, ističe Kiehl.

Pored obrazovanja za crnogorske građane, Cambridge centar u Podgorici organizuje i kurseve crnogorskog jezika za strance koji žive i rade u Crnoj Gori.

Učenje savremeno, znanje primjenjivo

Kiehl kaže i da svi polaznici strane jezike uče po savremenim metodama, kroz interakciju i komunikaciju.

“Akcenat je na tome da kandidati to što nauče mogu da primjene”, poručuje Kiehl.

Savremeni način učenja stranih jezika
Savremeni način učenja stranih jezikafoto: Cambridge centar

A učiće na Cambridge centaru od najboljih, jer kako Kiehl pojašnjava, svi predavači imaju međunarodne sertifikate, jer su završili International House Course i tako dobili privilegiju da mogu predavati u bilo kojoj školi iz te mreže širom svijeta, gdje su, kako pojašnjava, kriterijumi prijema veoma strogi.

“Naši kvalifikovani predavači se redovno usavršavaju”, poručuje Kiehl.

Garancija sprovođenja evropskih standarda

Sprovođenje standarda u Cambridge centru u Podgorici prate inspektori matične kuće iz “International House World Organisation”.

Statistika kaže da preko pet miliona ljudi u 130 zemalja svijeta svake godine polaže za neki od Cambridge English sertifikata.

Cambridge Centar nudi pripremu i polaganje međunarodnih Cambridge English ispita, a u saradnji sa EE Centres organizuje se polaganje međunarodnih IELTS ispita.

“Pripremni kursevi za Cambridge English ispite traju četiri mjeseca, a za IELTS nudimo intezivni jednomjesečni kurs”, pojašnjava Kiehl.

Cambridge sertifikati pasoš za sve zemlje svijeta

Cambridge je i autorizovani centar u Crnoj Gori gdje svi zainteresovani polaznici mogu da pohađaju pripremne kurseve, ali i da polažu za neki od Cambridge English sertifikata za odrasle KET, PET, FCE, CAE i CPE, a za djecu tu su Starters i Movers & Flyers sertifikati.

“Svi ti sertifikati su potvrda kao da su pohađali kurs u Velikoj Britaniji, a da nikada nisu napustili Crnu Goru”, naglašava Kiehl.

Kako ističe Kiehl međunarodni sertifikati praktično pokrivaju sve nivoe znanja od A1 do C2 stepena po Zajedničkom jezičkom okviru Savjeta Evrope (CEFR).

“Polaganje se organizuje kompjuterski, što predstavlja komforniji pristup ispitu, a rokovi za dobijanje rezultata i certifikata se značajno smanjuju”, pojašnjava Kiehl.

Sertifikati dobijeni u Cambridge centru priznati širom svijeta
Sertifikati dobijeni u Cambridge centru priznati širom svijetafoto: Cambridge centar

Sve više mladih iz Crne Gore se odlučuje da svoje školovanje, ili radni angažman nastave u inostranstvu.

Cambridge English sertifikati, kako ističe Kiehl, praktično predstavljaju obavezni dio dokumentacije prilikom apliciranja na koledže i univerzitete širom svijeta.

“Naši sertifikat predstavlja svojevrsni pasoš za sve zemlje svijeta”, ističe Kiehl.

“Cambridge Centar International House” Podgorica je od prvog dana ravnopravan član međunarodne mreže škola “International House World Organisation” iz Londona, koja ima 160 škola u preko 55 zemalja širom svijeta.

Kako do Cambridge centra?

“Cambridge Centar International House” se nalazi u poslovnim prostorijama ispod sjeverne tribine Gradskog stadiona u ulici Vaka Đurovića bb u Podgorici.

U našem Centru mogu se dobiti sve potrebne informacije i istovremeno obaviti besplatno testiranje trenutnog znanja kod našeg Akademskog menadžera.

Zainteresovani iz ostalih gradova Crne Gore sve informacije mogu dobiti na telefone 020/665-522 i 069/747-474 ili na email adresu cambridge@t-com.me .