Medojević pisao Stankoviću: Štitite nas vi, da ne dođe do haosa

Medojević kaže da su napadi rezultat premijerovog jezika mržnje
79 pregleda 44 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.11.2016. 07:39h

Član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević tražio je od vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da zaštiti aktiviste DF-a od napada DPS-a, jer će se u protivnom, kako je naveo, samoorganizovati i štititi.

Medojević je u pismu Stankoviću naveo da je to nasilje proizvod jezika mržnje premijera Mila Đukanovića.

"Imajući u vidu da jezik mržnje koji već mjesecima prema DF-u širi Đukanović preko kontrolisanih medija, već počinje da proizvodi konkretne posljedice u vidu fizičkih napada aktivista DPS-a na aktiviste, članove i simpatizere DF-a, od vas očekujemo da sa posebnom pažnjom pristupite adekvatnim tretmanom ovih opasnih pojava, koje mogu eskalirati i izazvati kontrareakciju i dovesti zemlju do haosa, koji niko normalan i razuman ne želi", naveo je Medojević u pismu.

Medojević u pismu tvrdi da je aktivistu DF-a Slavka Uskokovića napao aktivista DPS-a Nebojša Dragović, isključivo sa političkim motivom. On navodi da je Uskoković u Centru bezbjednosti u Podgorici podnio krivičnu prijavu protiv Dragovića, ali da su ga u CB-u ubjeđivali da odustane od prijave.

"Imajući u vidu veoma pogoršan bezbjednosni ambijent, duboku političku krizu, jezik mržnje i najavu progona opozicije, napade na lidere i članove opozicije, prije svega DF-a, pozivamo vas da ponovo razmotrite ovaj napad sa političkim motivima. U suprotnom, ovakvo nepostupanje policije i Tužilaštva bi se moglo protumačiti kao ohrabrivanje nasilnika i ekstremista iz DPS-a da nastave sa napadima, što bi nas primoralo da se samoorganizujemo i štitimo fizički integritet", navodi Medojević.

Bonus video: