Vlada ovlastila Pejanovića da donese Rješenje o zaključenju biračkog spiska

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović je na sjednici predložio da Vlada odredi nekoga ko bi taj posao uradio umjesto njega
87 pregleda 88 komentar(a)
Dragan Pejanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Pejanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.10.2016. 17:28h

Vlada Crne Gore jednoglasno je ovlastila sekretara MUP-a Dragana Pejanovića da donese Rješenje o zaključenju biračkog spiska, objavljeno je na zvaničnom tviter profilu Vlade.

"Vlada je jednoglasno donijela zaključak kojim se ovlašćuje Dragan Pejanović, sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova, da donese rješenje o zaključenju biračkog spiska i dostavi ga Državnoj izbornoj komisiji, u roku od 24 sata od dana njegovog donošenja" navodi se u saopštenju Vlade.

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović je na sjednici predložio da Vlada odredi nekoga ko bi taj posao uradio umjesto njega.

Danilović je na vanrednoj konferenciji za novinare kazao da nije glasao za zaključak kojim je Vlada ovlastila Pejanovića da potpiše Rješenje o zaključenju biračkog spiska.

On je kazao da je izašao sa sjednice kada se odlučivalo o tom pitanju, i da ne zna ko je kako glasao.

Danilović je, upitan da li se Vlada izjašnjavala o njegovom predlogu da se razriješi direktor Uprave policije Slavko Stojanović, rekao da je kadrovska komisija zaključila da je predlog nedostatan i dodao da će se o tom predlogu ponovo odlučivati.

Danilović je juče na predizbornoj tribini koalicije "Ključ" u Plužinama rekao da neće potpisati birački spisak.

Danilović je juče Televiziji "Vijesti" rekao da Vlada ima mehanizme da ovlasti nekog da potpiše spisak, ali je istovremeno poručio da on neće podnijeti ostavku.

Bonus video: