Knežević: Zeta da dobije status opštine

Knežević je u obrazloženju amandmana objasnio da izdvajanje područja Malesije (Tuzi) kao posebne opštine što predviđaju izmjene zakona zahtijeva da građani Zete dobiju punopravni status opštine
64 pregleda 10 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.07.2016. 12:56h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević podnio je amandman na izmjene i dopune zakona o teritorijanoj organizaciji kojim traži da područje Zete dobije status opštine.

Izmjene zakona o kojima će se danas raspravljati predložili su poslanici albanske manjine Nik Đeljošaj i Genci Nimanbegu koji traže da Tuži dobiju status posebne opštine.

Albanska manjina je uslovila podršku predlogu odluke o novom aneksu ugvora sa A2A time da Tuzi dobiju status opštine. To je sinoć najavio Đeljošaj koji je kazao da će tražiti da se pravo glasa o njihovom predlogu, pa onda o predlogu novog ugovora sa A2A.

Knežević je u obrazloženju amandmana objasnio da izdvajanje područja Malesije (Tuzi) kao posebne opštine što predviđaju izmjene zakona zahtijeva da građani Zete dobiju punopravni status opštine.

"Podnošenjem predloga se stiču uslovi da se principijelno kao i drugima, uvaže zahtjevi građana Zete za opštinom", kazao je Knežević, koj ije podsjetio da su Petnjica i Gusinje dobili status opštine.

Bonus video: