SD: Skupština da se raspusti i da se raspišu izbori

Iz SD partije poručuju da žele da se bave konkretnim temema od kojih će građani Crne Gore imati koristi, i ne žele da budu dio "nedemokratskog i necivilizovanog ponašanja" koje je danas u Parlamentu još jednom demonstrirano
16 komentar(a)
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 04.07.2016. 17:18h

Poslije posljednjeg incidenta u Skupštini Crne Gore, stekli su se svi uslovi da se raspusti Skupština i raspišu izbori, smatraju u Socijaldemokratama Crne Gore.

Oni najoštrije osuđuju današnja ružna dešavanja koja ne priliče najvišem zakonodavnom domu u državi.

"Neprihvatljivo je da se poslanici kao predstavnici naroda u Skupštini, čija svrha treba da bude argumentovana i civilizovana rasprava, pokušavaju fizički obračunavati sa svojim neistomišljenicima. Opet se, na žalost, radi o ponašanju poslanika Demokratskog fronta, koji su očigledno ovaj manir unijeli sa ulice, na kojoj su koliko do juče boravili", kazali su u SD.

Iz te partije poručuju da žele da se bave konkretnim temema od kojih će građani Crne Gore imati koristi, i ne žele da budu dio "nedemokratskog i necivilizovanog ponašanja" koje je danas u Parlamentu još jednom demonstrirano.

"Uvjereni smo da će na izborima, građani Crne Gore svima uzeti mjeru, i da će novi saziv Parlamenta biti mjesto gdje će se argumentovano razgovarati o životnim temama, i da svakako neće biti mjesto gdje će neodgovorini pojedinci, suočeni sa izvjesnim izbornim debaklom, liječiti svoju političku sujetu vrijeđanjem i omalovažavanjem svojih kolega, a nerijetko i fizičkim nasrtanjem na njih", rekli su iz SD.

Bonus video: