Katnić gleda ko je plaćao skupove Socijaldemokrata

Iz Brajovićeve partije nisu željeli da komentarišu to što će Specijalno tužilaštvo na čijem je čelu Milivoje Katnić baviti ovim slučajem
74 pregleda 15 komentar(a)
SD, Bojanić
SD, Bojanić
Ažurirano: 09.06.2016. 19:42h

Socijaldemokrate Ivana Brajovića prošle godine nisu imale otvoren račun u banci, jer su registrovane tek u decembru pa stoga nisu ni mogle plaćati račune, odgovor je koji je Državna revizorska institucija juče dostavila poslaniku Mladenu Bojaniću.

On je ranije DRI, tužilaštvu i Agenciji za antikorupciju, dostavio dokumentaciju koja treba da dokaže sumnje da je Direkcija za željeznice platila dva skupa SD u podgoričkom hotelu “Ramada”, čime je, kako kaže, počinjena zloupotreba državnih resursa u partijske svrhe.

Na sajtu Agencije za antikorupciju objavljeni su finansijski izvještaji partija za 2015., dok se u odjeljku za SD navodi da oni nijesu bili registrovani.

DRI će, kako je prenio Bojanić, zato provjeriti sve njegove sumnje o zloupotrebi državnih resursa tokom revizije finansijskog izvještaja Ministarstva saobraćaja.

I specijalno tužilaštvo, kako je objavila televizija Vijesti, istražiće da li je Direkcija za Željeznice plaćala skupove SD-a u hotelu “Ramada”, rekao jeBojanić.

Iz Brajovićeve partije nisu željeli da komentarišu to što će Specijalno tužilaštvo na čijem je čelu Milivoje Katnić baviti ovim slučajem. Oni su kazali da su o optužbama rekli sve što su imali. Iz te partije ranije je rečeno da se radi o “besprizornom, drskom i brutalnom pokušaju ucjene poslanika SD-a” od strane Bojanića, te da su njegove tvrdnje netačne.

Bojanić je prošle sedmice pokazao račun od 389 eura iz “Ramade”, kao i račun od 565 eura. Oba su, po dokumentima koje je ponudio poslanik, proslijeđena na plaćanje Direkciji za željeznicu, kojom rukovodi kadar SD. Ona radi pri Ministarstvu saobraćaja, na čijem je čelu Ivan Brajović, predsjednik SD.

Bonus video: